مشاهدات بالینی در بررسی خواص گوارشی عسل

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78916
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    گزارشهای فراوانی در مورد اثر بخشی عسل و فرآورده‌های وابسته به آن در پیشگیری و درمان اختلالات گوارشی وجود دارد، این شهد حیات بخش بی‌چون و چرا تاثیر سودمندی در هضم غذا دارد. مشاهدات بالینی نشان داده‌اند در صورتی که عسل با سایر غذاها خورده شود باعث کاهش اسیدهای اضافی معده می‌گردد. عسل به عنوان دارو برای درمان امراض معده مانند زخم معده، ورم معده و روده موثر است. در پژوهش انجام شده توسط دکتر کاسیانکوف و همکاران در مرکز تحقیقات گاسترواینترولوژی مسکو اثر عسل بر روی اسید معده طی یک مطالعه بالینی معین شد. نتیجه این پژوهش نشان داد که مصرف محلول سرد عسل تاثیر تحریکی بر اسید معده و محلول گرم آن اثر مهاری روی ترشح اسید معده دارد.
    اخیرا دکتر مبارک علی و همکاران از دانشگاه پادشاهی عربستان در ریاض با مطالعه بر روی موش نشان دادند که مصرف عسل از طریق خوراکی قبل از مصرف اتانول می‌تواند از ایجاد زخم معده بر اثر اتانول جلو گیری کند، این مطالعه با تجویز داخل پریتونی عسل به میزان 25/1 میلی‌گرم در کیلو‌گرم نیز انجام گرفت و نشان داد که استفاده از عسل تا 80 در صد از ایجاد زخم توسط اتانول ممانعت می‌کند. این گروه علمی بعدها طی تحقیق فارماکولوژیک روی موش نشان دادند که عسل زخم معده ناشی از مصرف ایندومتاسین و اتانول را به صورت معنی دار بهبود می‌بخشد.
    اثر ممانعت از رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری (یکی از عوامل شناخته شده در ایجاد زخم معده) توسط عسل طی مطالعات مکرر به اثبات رسیده است. همچنین سالم و همکاران در سال‌های قبل نیز در مجله علمی Bull Islam Med)) اثر عسل را در درمان بیماران دارای اختلال گوارشی گزارش کرده اند. در مقاله منتشره در مجله علمی (British Medical Journal) در سال (1985) دکتر هافیجی و همکاران بر اساس مطالعه بالینی، اثر درمانی عسل را در رفع گاسترو ایتریت کودکان گزارش کردند. در سال 1996 امی و همکارانش (et all Amy E.) طی یک گزارش جامع علمی در مجله گزارشات بیومدیکال (Rev. Biomedical) اثرات درمانی عسل را در اختلالات گوارشی به طور جامع ارائه نمودند. بر اساس این مقاله که حاوی 46 رفرانس از گزارشات علمی قبلی است عسل خالص با توجه به دارا بودن اثر ضد باکتری از جمله باکتری های اینترو پاتوژن، برای درمان گاسترو انتریت، عفونت دستگاه گوارش ودیاره مطرح شده است. در یک مطالعه بالینی مشخص گردید که عسل می تواند طول مدت دیاره که ناشی از میکروارگانیسم پاتوژن از قبیل ای-کلی، سالمونلا و شیگلا بوده را به طور معنی داري کوتاه کند. با توجه به قندهای موجود در عسل، مصرف آن می تواند تسهیل کننده جذب سدیم و آب در روده شود و از این طریق در رفع کمبود آب و الکترولیت ناشی از اسهال و درمان آن موثر واقع گردد.
    همانطور که گزارشات مکرر نشان داده عسل در اصلاح عملکرد گوارشی بسیار مفید است، این شهد زندگی بخش به علت داشتن منگنز و آهن به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و ترشح اسید معده را به حالت طبیعی می‌رساند، دردهای معده را از بین می‌برد. اسیدهای طبیعی عسل مي‌توانند ترشی و تخمیر روده را متوقف سازند. انشاءالله در شماره آتی شرح اثرات شناخته شده عسل در دستگاه گوارش و اطلاعات غذایی و دارویی مرتبط با این موضوع را ارائه خواهیم کرد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.