وقتي که ما خوراکيهاي حاوي «نيترات» مصرف ميکنيم، اين نيترات در بدن به «نيتريت» و درنهايت هم به «نيتروزامين» تبديل ميشود. نيتروزامين، عاملي مهم در ابتلا به سرطان مري و معده محسوب ميشود…
گوشتهاي فرآوريشده مانند سوسيس و کالباس و محصولات حاوي مواد نگهدارنده، نيترات بيشتري دارند. نتيجه مطالعههايي که در برخي از نواحي کشور چين انجام شده، نشان ميدهد خاک بعضي از اين نواحي حاوي نيترات بيشتري است و حتي ماکياني که در اين قسمتها زندگي ميکنند، بيشتر دچار سرطان حنجره و مري ميشوند.
همانطور که ميدانيد، سرطان معده جزو شايعترين سرطانهاي دستگاه گوارش در ميان ايرانيان است. يکي از دلايل ابتلا به اين نوع سرطان و سرطان مري در ميان افراد مسنتر، استفاده از گوشتهاي قرمز و سفيد نمکسود شده است و يکي از دليلهاي امروزي ابتلا به سرطان معده، مصرف مواد غذايي حاوي نيترات است. به همين دليل توصيه ميشود براي خنثي کردن اثر نيترات در بدن، تا ميتوانيد در طول روز يا همراه فستفودها و غذاهاي حاوي سوسيس و کالباس، سبزيهاي تازه يا آب مرکبات مصرف کنيد. مرکبات مختلف حاوي ويتامين C فراواني هستند و همراه کردن آب آنها با مواد غذايي خاصي که امکان وجود نيترات در آنها وجود دارد، ميتواند تا حد زيادي در پيشگيري از ابتلا به سرطان معده موثر باشد. از ديگر منابع دريافت ويتامين C ميتوان به انواع فلفلدلمهاي، کيوي و پياز هم اشاره کرد.