بسیاری از تحقیقات مشخص نمودهاند که ماهی و روغن ماهی، درد مفاصل و التهاب ناشی از روماتیسم مفصلی را کاهش میدهند. هماکنون ثابت شده است كه اسیدهای چرب امگا-3 موجود در ماهی، نه تنها مواد شیمیایی التهابزا را خنثی مینمایند، بلکه پروتئینهای تخریبکننده غضروف مفصلی را نیز نابود میکنند. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی خصوصا ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)، توانایی عملکردی بدن را بهبود ميبخشند و سبب کاهش درد و التهاب در بیماریهایی چون نقرس، لوپوس، پسوریازیس، روماتیسم مفصلی و التهاب استخوانها و مفاصل میگردند. هنگام مصرف مکملهای حاوی امگا-3 و یا روغن ماهی، استفاده از آنتیاکسیدانهای محلول در چربی مانند ویتامین E جهت حفاظت از اکسیده شدن اسیدهای چرب مذکور در بدن الزامی است. اسیدهای چرب امگا-3 در منابع غذایی گیاهی چون روغن بزرک، سویا، کانولا، پامچال و گاوزبان نیز وجود دارند و سبب بهبود درد زانو میگردند. مصرف دو واحد ماهی روغنی (مانند ماهی آزاد، ماکرل، ساردین و تون) در هفته یا استفاده از کپسولهای یک گرمی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بهصورت روزانه، سبب کاهش درد زانو میگردد.