نتايج 2مطالعه جديد به وضوح نشان داده است که وجود ماهي در رژيمغذايي زنان باردار با افزايش هوش فرزندشان در ماههاي اول تولد تا 3 سالگي ارتباط دارد. محققان در اين بررسيها به طور خاص رژيمغذايي زنان را در 3 ماهه دوم و سوم بارداري که مهمترين زمان رشد مغز جنين است، بررسي و مشاهده کردند فرزندان زناني که در اين زمان ماهي مصرف کردهاند، نتايج بهتري در آزمايشهاي هوش و سنجش بينايي به دست آوردهاند. بررسي ديگري نيز نشان داد تاثير مصرف ماهي بهوسيله مادر طي سومين ماه بارداري بر افزايش هوش کودک حتي ممکن است از مصرف شيرمادر و شيرخشک حاوي اسيدهاي چرب بعد از تولد بيشتر باشد. در مطالعه ديگري با بررسي بيش از 9 هزار مادر باردار و فرزند آنها پس از تولد نشان داده شد مادراني كه سطح امگا3 خون آنها هنگام بارداري از حد معيني پايينتر بود، صاحب كودكاني با ضريب هوشي پايين شدند که در تواناييهاي شناختي، حركتي و عملكردي نيز نسبت به همسالانشان ضعيفتر بودند.