لپه قرمه، غذای مخصوص دامغان
لپه قرمه یا همان قرمه سبزی دامغانی از غذاهای بسیار معروف و دلپذیر شهرستان دامغان است.این غذا در واقع قرمه سبزی است كه به جای لوبیا لپه،و به جای گوشت ،مرغ دارد!
مواد اولیه برای تهیه لپه قرمه :
مرغ (سینه) : 400 گرم
سبزی (قرمه و سرخ شده) : 200 گرم
پیاز : 1 عدد
لپه : نصف پیمانه
غوره : نصف پیمانه
آبغوره : نصف پیمانه
نمك : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
طرز تهیه لپه قرمه :
ابتدا لپه ها را با مقداری نمك آب پز می كنیم .
در ظرفی مناسب پیاز را به صورت خلالی خرد كرده و در كمی روغن تفت می دهیم تا نیمه سرخ شود.
سپس سینه مرغ را خرد كرده و به آن افزوده و تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد.
زردچوبه و فلفل را نیز اضافه کرده و پس از آن سبزی قورمه سرخ شده و مقدار مناسبی آب به مواد میافزاییم.
وقتی گوشت مرغ پخته شد، لپه پخته شده را اضافه كرده و نیم ساعت آخر پخت خورش، غوره و آبغوره را به همراه نمك به آن اضافه میكنیم و میگذاریم تا خورش كاملا جا افتاده و آماده شود.
نكات مهم برای تهیه لپه قرمه :
1 – حتما لپه را از شب قبل خیس كنید و آب آن را 3 مرتبه عوض كنید و اگر فراموش كردید آن را بجوشانید و آبش را خالی كنید.
2 – میتوانید به جای مرغ از گوشت هم استفاده كنید.
3 – بهتر است به همراه پیاز داغ یك قاشق رب گوجه فرنگی هم سرخ كنید تا غذایتان خوشرنگ تر شود.