قندهای ساده (شیرینی، شکلات، زولبیا، بامیه، قند و شکر) و نان های سفید فاقد سبوس که مدت کمی (حداکثر ۴ ساعت) در معده می مانند و قند خون را به همان سرعتی که افزایش می دهند مجدداً پایین می آورند برای سحری مناسب نیستند.
در سحر غذاهای چرب، سرخ کردنی و شور سبب ایجاد تشنگی در طول روز میشوند.
در سحر مواد کافئین دار (قهوه، چای، نوشابه) ادرار را در طور روز زیاد کرده و موجب اختلال آب و املاح می شوند. نظر به اینکه در افرادی که عادت به این نوشیدنی ها دارند حذف ناگهانی آنها سبب سردرد و تحریک پذیری می شود بهتر است مصرف آنها بتدریج کم شود.
غذاهای خشک (کوکوسبزی، کوکوسیب زمینی، کتلت، کباب تاوه ای، شامی، جوجه کباب، کباب ماهی) که باعث تشنگی و ترش کردن معده می شوند برای سحر مناسب نیستند مگر اینکه لیموترش، ماست یا سبزی خوردن به میزان کافی کنارشان مصرف شود.
مصرف نان خامهای، زولبیا و بامیه، حلوا و شله زرد در افطار به افزایش وزن و عطش شدید می انجامد. خرما جایگزین خوبی برای زولبیا و بامیه است.
در مجموع چه در سحر و چه در افطار غذاهای تند و ادویه دار، غذای پرچرب و سرخ کردنی، سس مایونز، خامه، سوسیس کالباس و غذاهای منجر به سوءهضم و نفخ (تخم مرغ، کلم، نوشابه گازدار، بادنجان و …) مناسب نیستند.
حتماً سعی کنید یکبار در هفته ماهی بخورید و اگر امکان تهیه و پخت آن را ندارید حداقل از تن ماهی استفاده کنید. افراد چاق هنگام مصرف تن ماهی باید روغن آن را حذف کنند