-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ آذر، ۱۳۹۱ در ۱۰:۵۲ #74774araghiمشارکت کننده
سلامت، رشد و استحكام استخوانهای بدن نیازمند عنصر معدنی مهمی به نام كلسیم است كه در بدن ساخته نمیشود و باید از برنامه غذایی روزانه تأمین شود.
كلسیم برای استحكام دندان و استخوان ضروری است. كلسیم برای عملكرد طبیعی عضلات، تشكیل لخته خون و فعالیت طبیعی سیستم عصبی هم لازم است.
بدون كلسیم سیستم عصبی قادر به انتقال پیامهای عصبی نیست. مطالعات اخیر نشان داده است كه كلسیم در كاهش وزن، پیشگیری از سرطان كولون، كاهش عوارض یائسگی، تنظیم فشارخون و پیشگیری از بیماریهای قلبی نیز نقش مهمی دارد.
شیر و مواد لبنی مثل ماست و پنیر بهترین منابع غذایی كلسیم هستند و تمام انواع لبنیات كم چرب و پرچرب آن به یك اندازه كلسیم دارند. هر چه میزان چربی این محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب میشود.
فقط كلسیم شیر نیست كه به استحكام استخوان كمك میكند، بلكه مواد جامد موجود در شیر كه رنگ سفید شیر را موجب میشود نیز نقش مهمی در سلامت استخوان دارد.
كشك در غذاهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این ماده غذایی غنی از كلسیم است و مصرف غذاهایی كه در تهیه آنها كشك به كار میرود به عنوان یك منبع خوب كلسیم در رژیم غذایی ایرانی حائز اهمیت است.۱۱ آذر، ۱۳۹۱ در ۱۱:۴۹ #98855s.samadiمشارکت کنندهاما دوستان این نکته را باید لحاظ کنند که کشک از مواد غذایی پر کالری محسوب میشه و مصرف بی رویه اون صحیح نیست به خصوص وقتی قرار باشه در دوره های کاهش وزن حضور داشته باشیم
۱۲ آذر، ۱۳۹۱ در ۰۴:۱۱ #98856madjdمدیرکلچربي شير با كلسيم موجود در مواد غذايي، از جمله كلسيم خود شير، تركيب نامحلولي درست ميكند و دسترسي بدن به كلسيم را كاهش ميدهد. لذا با مصرف لبنيات كمچرب، به جذب بالاي كلسيم كمك ميشود.
اگر روزي يك ليتر لبنيات مصرف كنيم، با خوردن شير و ماست كمچرب (يك درصد چربي) روزانه 25 گرم چربي كمتري دريافت خواهيم كرد كه در يك ماه، 750 گرم چربي کمتر مي شود كه اين تفاوت ميتواند از بروز 5/0 تا 8/0 كيلوگرم اضافه وزن جلوگيري كند.۱۳ آذر، ۱۳۹۱ در ۰۲:۳۶ #98859ناشناسمیهمانسلام عزيزان
يك نكته هم من به نظرم آمد كه خدمتتون بگم
در كودكان زير 2 سال تا 5 سالگي بهتر است از لبنيات پر چرب استفاده شود زيرا اسيدهاي چرب موجود در آن ، ويتامين ها و مواد معدني بيشتري دارد كه براي رشد بهتر كودكان بسيار مفيد است اما از سنين بالاتر ديگر توصيه به مصرف لبنيات كم چرب مي شود زيرا پايه و اساس ابتلا به بيماري هاي قلبي و چربي خون از همان سنين شروع مي گردد و از طرفي عادات غذايي از كودكي شكل مي گيرند كه بايد جهت اصلاح آن كوشا باشيم
مرتجي – كارشناس تغذيه -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.