لاغری به چه قیمت؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #94921
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    این روزها تب لاغر شدن و رسیدن به سایزی ایده‌آل در میان مردم جوامع مختلف چنان داغ شده که برخی را دچار رفتارهای بیمار گونه کرده است.
    دیگر لاغر شدن برای دستیابی به سلامتی هدف این گروه نیست و تنها لاغر شدن برای دستیابی به زیبایی است که ارزشمند محسوب می‌شود. در واقع ترس از چاقی و از دست دادن زیبایی چنان در وجود آنها ریشه دوانده که نه تنها حاضر نیستند برای رفع گرسنگی به مقدار کافی از مواد غذایی استفاده کنند، بلکه دچار اختلالات عصبی هم می‌شوند.

    به گزارش سلامت نیوز، حمیلا بخشی، روانشناس در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران، می‌گوید: نتایج تحقیقات نشان داده بسیاری از بیماری‌های کشنده عصر حاضر ناشی از تغذیه نامناسب و افزایش وزن کنترل نشده است. از این رو می‌توان گفت کاهش وزن و دستیابی به وزنی ایده آل کلید رهایی از ابتلا به بسیاری از بیماری هاست. اما گاهی مشاهده می‌شود که افراد تحت تأثیر سخنان دیگران یا حتی فیلم‌ها آنقدر در رعایت رژیم‌های سخت کاهش وزن زیاده روی می‌کنند که ناخود آگاه دچار وسواس فکری می‌شوند.

    بی‌اشتهایی عصبی، یک نوع وسواس فکری است که باعث می‌شود فرد سعی کند وزن خود را بسیار پایین تر از حد طبیعی نگه دارد و با تصور داشتن اندامی چاق، گرسنگی زیادی را تحمل کرده یا بیش از حد ورزش کند.

    این روانشناس با تأکید بر اینکه بی‌اشتهایی عصبی یا همان وسواس فکری برای کاهش وزن بیشتر در زنان و نوجوانان دیده می‌شود، عنوان می‌کند: در جامعه‌ای که لاغری یک امتیاز محسوب می‌شود، گروهی از دختران جوان سعی می‌کنند به هر قیمتی به‌اندامی لاغر دست یابند و البته از آنجایی که انسان تنها موجود زنده‌ای است که می‌تواند قوانین طبیعت و نیازهای جسمی خود را مطابق با خواسته هایش تغییر دهد، هنگامی که دچار وسواس فکری بیمارگونه شود، تحت هر شرایطی سعی می‌کند با وجود گرسنگی از مواد غذایی استفاده نکند.

    حمیلا بخشی با اشاره به اختلال بی اشتهایی عصبی، خاطر نشان می‌کند: مبتلایان به این اختلال با وجود گرسنگی، تمایلی به خوردن غذا ندارند و حتی دیده شده برخی از این بیماران پس از خوردن مقدار اندکی از غذا سعی می‌کنند استفراغ کنند تا همان مقدار ناچیز غذا را هم برگردانند یا از داروهای مسهل قوی استفاده می‌کنند تا مانع جذب کالری غذای مصرف شده شوند. در حقیقت این اختلال روانی باعث می‌شود فرد بی‌توجه به نیازهای بدن برای حفظ سلامتی و عملکرد صحیح، از صرف غذا دوری کند.

    وی در ادامه می‌افزاید: ترس از چاقی به حدی در این دسته از بیماران زیاد است که آنها با وجود داشتن وزن مناسب و اندامی لاغر بازهم خود را چاق تصور می‌کنند و با اضطراب و استرس سعی می‌کنند رژیم کاهش وزن خود را ادامه دهند.

    به گفته این روانشناس، مبتلایان به اختلال بی‌اشتهایی عصبی با پیشرفت این بیماری اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند و بیشتر در انزوا فرو می‌روند. آنها کمتر طعم آرامش را خواهند چشید و علاوه بر مشکلات روانی با مشکلات جسمی متعددی مواجه می‌شوند که از میان این مشکلات می‌توان به سوء تغذیه، ریزش مو، پوکی استخوان، کاهش ضربان قلب، آریتمی قلبی،‌ کاهش فشار خون، ابتلا به سنگ کلیه‌ و حتی مرگ اشاره کرد.

    حمیلا بخشی درباره علائم ابتلا به این بیماری می‌گوید: این بیماری ممکن است با نشانه هایی مانند لاغری و کاهش بیش از حد وزن،‌ خستگی‌های مفرط، ضعف و سرگیجه،‌ بی‌خوابی، ریزش مو،‌ یبوست و تورم دست‌ها و پاها نمایان شود.

    وی درخاتمه تأکید می‌کند: این بیماری هم مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر قابل درمان است اما برای درمان آن نیازمند همکاری گروهی از پزشکان، روانشناسان و متخصصان تغذیه است. این گروه با انجام تست‌ها و آزمایش‌های تخصصی میزان عوارض ناشی از این اختلال را روی بدن بررسی کرده و سعی می‌کنند طرح درمان مناسب ارائه دهند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.