-
نویسندهنوشتهها
-
۹ اسفند، ۱۳۸۹ در ۰۳:۴۰ #69914zahra jamshidiمشارکت کننده
يک مطالعه جالب توجه نشان ميدهد خوردن يک فنجان قهوه- مخصوصا براي کساني که خيلي به قهوه عادت ندارند- ميتواند محرکي براي بروز سکته مغزي ايسکميک باشد….
اين مطالعه روي 390 بيمار سالمند انجام شد که پس از بروز سکته مغزي ايسکميک حاد برايشان يک پرسشنامه پر شده بود. از اين تعداد 304 نفر اظهار ميکردند که در سال گذشته قهوه مينوشيدهاند و 35 نفر هم درست در يک ساعت قبل از بروز سکته قهوه نوشيده بودند. خطر نسبي بروز اين نوع سکته مغزي در يک ساعت اول پس از نوشيدن قهوه 0/2 بود (p کمتر از 001/0). اين همراهي فقط در کساني وجود داشت که در سال گذشته کمتر از يک فنجان قهوه در روز نوشيده بودند. اين خطر همراه با مصرف ساير نوشيدنيهاي حاوي کافئين مثل کولا و چاي وجود نداشت.
منبع :75:1583-8 Neurology 2010 ;۹ اسفند، ۱۳۸۹ در ۰۳:۵۲ #96904madjdمدیرکلمطالعات اخیر حاکی از آن است که تا 2 ساعت پس از مصرف قهوه خطر بروز سکته مغزی تا حدود زیادی افزایش می یابد ولی این اثر بعد از گذشت 2 ساعت خود به خود کاهش می یابد.
محققان دانشگاه Bari ایتالیا در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند که خطر بروز سکته مغزی با مصرف قهوه افزایش می یابد و این خطر در میان افرادی که گهگاه قهوه می نوشند و یا روزی یک فنجان یا کم تر مصرف می کنند بیشتر است.
محققان حدود 390 نفر با سابقه سکته ایسکمی را مورد بررسی قرار دادند. این نوع سکته شایع ترین نوع سکته مغزی است که بر اثر انسداد جریان خون ورودی به مغز ایجاد می شود. در این تحقیق محققان عادات مصرف قهوه آنان را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که 78 درصد از آن ها طی سال های قبل قهوه مصرف می کردند.
نتایج به دست آمده نشان داد که شانس ابتلا به سکته مغزی در یک ساعت اول پس از صرف قهوه در افرادی که در طول روز یک فنجان یا کم تر قهوه می خورند 2 برابر سایرین است. ولی افرادی که مقدار قهوه بیشتری در طول روز مصرف می کنند در مقابل اثرات بلند مدت کافئین مقاومت پیدا کرده اند و کم تر با مشکل مواجه می شوند.
مصرف قهوه اثرات مخرب فیزیولوژیک داشته و باعث بالا رفتن فشار خون می گردد. در مقایسه با قهوه های بدون کافئین، قهوه هایی که سرشار از کافئین هستند به طور چشمگیری باعث سخت شدن دیواره عروق می شود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.