-
نویسندهنوشتهها
-
۲۹ آبان، ۱۳۸۹ در ۰۳:۵۹ #69289nikbakhtمشارکت کننده
گونه اى قهوه بدون کافئین کشف شد
محققان برزیلى موفق شده اند نوعى قهوه عربى را شناسایى کنند که بطور طبیعى کافئین ندارد. به نوشته هفته نامه علمى “نیچر”، ” پائولو کازافرا” و همکارانش از دانشگاه ” کامپیناس ” موفق شده اند پس از بررسى بیش از۳ هزار درخت قهوه در حبشه که دربردارنده ۳۰۰ گونه مختلف از گیاه قهوه است ، به این گونه فاقد کافئین دست یابند.
اهمیت اکتشاف اخیر در آن است که گونه یافت شده از نوع قهوه عربى است که بیش از۷۵ درصد بازار بین المللى را در اختیار دارد. در گذشته محققان برخى دیگر از گونه هاى بدون کافئین قهوه را شناسایى کرده بودند اما آن گونه ، را در زمره انواع پرفروش و اصلى در بازارهاى بین – المللى نبودند.
در حال حاضر شرکت هاى بزرگ تجارى و چند ملیتى براى تولید قهوه بدون کافئین از دو روش شیمیایى و ژنتیکى استفاده مىکنند. در روش شیمیایى با اضافه کردن برخى حلالها به قهوه هاى داراى کافئین ، این ماده را پاکسازى مىکنند. در روش ژنتیکى، آنزیمى را که موجب مىشود ماده موسوم به تئوبروماین درگیاه قهوه به کافئین تبدیل شود، از بین مىبرند، اما این دو روش با محدودیت هایى از نظر مصرف کنندگان روبرو هستند. برخى از مصرف کنندگان از مصرف مواد غذایى با ساختار ژنتیکى تغییریافته خوددارى مى ورزند و برخى دیگر نیز معتقدند اضافه کردن مواد حلال به قهوه طبیعى موجب تغییر طعم آن مىشود.
اما گونه تازه کشف شده به صورت طبیعى فاقد آنزیم تولید کننده کافئین است و به این ترتیب از هر دو محدودیت یاد شده بر کنار مىماند. محققان برزیلى معتقدند مىتوان در پنج سال آینده با استفاده از گونه تازه کشف شده ، بذرهاى مناسب براى تولید قهوه بدون کافئین را جهت کاشت و برداشت تجارى آماده کرد. تولید گونه هاى دیگر با طعمهاى متفاوت از همین گونه به زمان بیشترى نیاز دارد و احتمالا در۱۵ سال آینده تحقق خواهد یافت .منبع: سایت Persian diet
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.