قرصهای لاغری

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #68797
    tavakoli
    مشارکت کننده

    قرصهای لاغری
    همه ما در عرض سالها و بتدریج چاق شدهایم اما انتظار داریم در عرض چند روز و بدون سختی لاغر شویم.
    تحقیقات نشان داده مصرف قرصهای لاغری ممکن است با ایجاد وقفه در متابولیسم بدن برای مدت کوتاهی موجب کم اشتهایی و کاهش ناچیز وزن شود اما تاثیر پایدار نداشته و موجب بروز عوارض زیادی نیز می شود و در مواردی هم مصرف زیاد آنها ایجاد مسمومیت می کند.
    بنابر همین گزارش ایجاد وقفه در متابولیسم طبیعی بدن پس از مدتی موجب بروز عوارض گوناگون گوارشی می شود و در عین حال وقتی فرد متوجه شود که دوباره به وضعیت قبل برگشته و قرصها تاثیر چندانی نداشته عموماً از نظر روحی افسرده تر می شود.
    تعداد و انواع دارو هاى لاغرى كه در كتب مرجع تغذيه اعلام شده است انگشت شمار بوده و كلاً به دو دسته اصلى و البته چند گروه فرعى تقسيم مى شوند.
    الف- گروه اول دارو هاى ضداشتها هستند كه با تحريك توليد هورمون هاى سروتونين و تاثير آنها بر مركز اشتها در مغز باعث كاهش اشتها مى شوند. البته بايستى توجه داشت كه اين دارو ها عوارضى چون افزايش فشار خون، افزايش ضربانات قلبى، اضطراب و در نهايت در صورت مصرف بى رويه سكته هاى قلبى يا مغزى دارند.
    ب- گروه دوم دارو هايى هستند كه باعث جلوگيرى از جذب چربى از دستگاه گوارش مى شوند. مسئله بسيار مهمى كه افراد علاقه مند به اين دارو ها بايستى بدانند اين است كه اين گروه دارويى تاثيرى بر جذب انواع كربوهيدرات ها مثل شيرينى، شكلات و… ندارند و كسانى كه پول زيادى بابت آن مى دهند بايستى آگاه باشند كه فقط ۳۰ درصد جذب چربى هاى خورده شده توسط اين دارو ها مهار مى شود .عوارض اين گروه كمتر از دارو هاى ضداشتها بوده و از جمله عوارض آنها مى توان به اسهال چرب و كمبود ويتامين هاى محلول در چربى (مثل A، E و…) اشاره كرد.
    دسته ديگرى از دارو ها هستند كه به عنوان حجم دهنده سيستم گوارش به خصوص معده عمل مى كنند.و در حقيقت با پر كردن معده باعث كاهش اشتها مى شوند. اين گروه به عنوان عوامل موثر در درمان چاقى محسوب نمى شوند.
    حال اين سئوال پيش مى آيد كه اين دارو ها را چه كسانى مى توانند مصرف كنند. بايستى عرض كنم كه دارو هاى لاغرى در موارد چاقى مفرط و يك سرى از بيمارى هاى مرتبط با چاقى استفاده مى شود يعنى در مواردى كه ادامه چاقى باعث ايجاد عوارض مهلك ترى همچون ديابت، فشار خون و… شده و سلامتى فرد را به مخاطره اندازد.
    در صورتی كه این داروها بیش از اندازه مصرف شوند یا مدت مصرف بیش از چند هفته شود، عوارض زیر بروز می كند:
    – افزایش ضربان قلب
    – افزایش فشار خون
    – تعرق زیاد
    – یبوست
    – كم خوابی
    – تشنگی زیاد
    – گیجی
    – پر بودن بینی
    – سردرد
    – اضطراب
    – خشكی دهان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.