قابل توجه برای دیابتی های عزیز : وقتي که شما ميوهاي را پوست ميکنيد يا با دست ميخوريد، نوک انگشتهايتان به ذرات کوچک ميوه که حتي قابل رويت نيستند آلوده ميشود و وقتي گلوکز خونتان را با گلوکومتر از نوک همين انگشت چک ميکنيد، اين عدد اشتباها بالاتر نشان داده ميشود….
يک مطالعه جديد در توکيوي ژاپن روي 10 فرد داوطلب سالم اين نکته جالب را نشان داده است. نکته باز هم جالبتر اين است که اين ذرات ريز ميوه تا زماني که فرد دستهايش را زير شير آب نشويد پاک نميشوند و حتي با ماليدن الکل هم (که معمولا براي ضدعفوني کردن محل قبل از زدن سوزن گلوکومتر کاربرد دارد) از بين نميروند. براي اين مطالعه ابتدا افراد گلوکز خونشان را به عنوان پايه با گلوکومتر چک کردند. سپس تعدادي پرتقال، کيوي و انگور را پوست کندند (بدون اينکه آنها را بخورند) و مجددا گلوکز خونشان را بدون شستن دستها، پس از ماليدن الکل و پس از شستن زير شير آب چک کردند. سطح پايه گلوکز خون اين افراد 90 ميليگرم در دسيليتر بود ولي بعد از پوست کندن پرتقال، کيوي و انگور به ترتيب به 170، 180 و 360 ميليگرم در دسيليتر به صورت متوسط رسيد. کشيدن سواب آغشته به الکل حتي براي 5 نوبت پياپي نتوانست اين اعداد را به ميزان واقعي خود برگرداند. نتايج اين مطالعه نشان ميدهد تميز کردن نوک انگشت با الکل براي کار با گلوکومتر کافي نيست و لازم است پيش از آن، بيماران دستهاي خود را حداقل با آب خالي بشويند.