-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ خرداد، ۱۳۸۹ در ۰۲:۰۴ #68760کاربر عادیمشارکت کننده
افزايش تجمع بافت چربي در ناحيه شكم از مشكلاتي است كه در حفظ سلامتي اهميت به مراتب بيشتري نسبت به تجمع بافت چربي در ساير نواحي بدن و حتي افزايش كلي وزن بدن دارد. افزايش در سايز دور كمر، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و ديابت را افزايش ميدهد. پژوهشي جديد نشان ميدهد كه دريافت تنها كمي بيشتر فيبر غذايي، در كاهش سايز دور كمر اثر زيادي خواهد داشت. در اين مطالعه افزايش دريافت فيبرغذايي در نوجوانان آمريكاي لاتين، طي يك دوره دو ساله، كاهش معنيداري در ميزان چربي شكمي را نشان داد.
در اين مطالعه پژوهشگران 81 دختر و پسر با اضافه وزن را كه در محدوده سني 17 11 سال بودند، مورد بررسي قرار دادند. با بررسي پرسشنامههاي مربوط به عادات غذايي نشان داده شد كه دريافت ميانگين فيبرغذايي در ازاي هر 1000 كالري مصرفي در 46 نفر از شركت كنندگان در اين مطالعه، به 3 گرم كاهش يافت. در حالي كه در ميان 35 نفر باقيمانده، بهطور ميانگين به همين ميزان افزايش مشاهده گرديد. در ميان شركتكنندگان در اين مطالعه 21درصد از افرادي كه فيبر كمي دريافت ميكردند، افزايش چربي شكمي داشتند، اما در ميان جواناني كه فيبر بالايي دريافت ميكردند، 4 درصد كاهش چربي شكمي مشاهده گرديد.نتايج اين مطالعه حاكي از آن است كه حتي كاهش ميزان ناچيزي در دريافت فيبر غذايي، اثر متابوليكي معني داري را در بدن شما نشان خواهد داد. ميزان توصيه شده فيبر دريافتي در سنين جواني، 14 گرم فيبر به ازاي هر 1000 كالري مصرفي يا مصرف 25 تا 30 گرم فيبر بهطور روزانه ميباشد.
براساس يافتههاي اين مطالعه كه اخيرا در مجله علمي تغذيه باليني آمريكا چاپ شده است: افزايش فيبر دريافتي تا 6 گرم در روز، اثر معنيداري در ميزان چربي شكمي در ميان جوانان خواهد داشت. لذا در هر سني براي افزايش فيبر دريافتي، افراد بايد به دقت برچسبهاي غذايي را بررسي كنند. گاهي تصور ميشود هر چيزي كه قهوهاي باشد يا از گندم تهيه شود منبع خوبي از فيبر است، ولي بايد توجه داشت، لزوما اين گونه نيست. مصرف ميزان كافي ميوه و سبزيجات طي روز در تامين ميزان كافي فيبر دريافتي مفيد خواهد بود. البته بايد توجه داشت ميزان افزايش فيبر دريافتي موثر در نژادهاي مختلف ميتواند متفاوت باشد ولي در هر حال افزايش مصرف فيبرغذايي در تمامي فرهنگها اثرگذار است، فقط ممكن است ميزان اين اثر متفاوت باشد.
نكته عملي: توجه عمومي به كنترل وزن طي سالهاي اخير افزايش يافته است، اما نقش چاقي شكمي درتهديد سلامتي بيش از ساير چاقيهاي موضعي ميباشد. مطالعات نشان دادهاند كه نوع مواد غذايي رابطه مستقيمي با تجمع بافت چربي در بدن دارد. در اين بين افزايش فيبر دريافتي كه معمولا در افراد چاق كمتر از ميزان توصيه شده ميباشد و از طريق افزايش مصرف ميوه، سبزيجات و غلات سبوسدار تامين ميگردد، مورد توصيه جدي است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.