فواید و مضرات مصرف سویا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82680
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]سویا منبع فوق‌العاده آهن، فسفر، منیزیم، زینک، کلسیم و ویتامین‌های B1 ،B2 و B6 می‌باشد. علاوه بر این‌ها سویا حاوی ایزوفلاون‌های طبیعی به ویژه «جنیستئین» و «دایدزئین» می‌باشد که به عقیده‌ی متخصصان نقطه‌ی ضعف آن است.
    آژانس فرانسوی امنیت سلامت مواد غذایی بر اساس نتایج آزمایش‌های انجام‌شده روی حیوانات آزمایشگاهی، مصرف سویا را به 1 میلی‌گرم برای هر کیلوگرم وزن افراد محدود کرده است. همچنین این آژانس مصرف سویا را برای کودکان زیر 5 یا 6 ماهه ممنوع کرده است. البته توجه داشته باشید که این نتایج به دست آمده مخالفان خود را دارد و محققان مشغول بررسی‌های جزئی و تکمیلی در فواید و مضرات سویا می‌باشند.

    به عقیده‌ی برخی از متخصصان سویا فواید زیادی داشته و در پیشگیری از پیری، بالا بردن قدرت ذهن و پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه و پروستات نقش دارد؛ اما در عوض عده‌ی دیگر بر این باور هستند که باید مطالعات بیشتری برای اثبات این فرضیه انجام بگیرد. به عقیده‌ی متخصصان مصرف سویا می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند یبوست جزئی، حالت تهوع، مشکلات گوارشی، قرمزی پوست و یا علائم تنگی نفس شود. مصرف زیاد سویا باعث معده درد نیز می‌شود. توجه داشته باشید که بررسی‌ها نشان می‌دهند مصرف این ماده‌ی غذایی برخی از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی را در خانم‌های یائسه کاهش می‌دهد. البته مصرف سویا نباید همزمان با مصرف داروهای هورمونی باشد.
    محققان دانشکده‌ی سلامت عمومی هاروارد نیز در خصوص مضرات احتمالی سویا بررسی‌هایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که زیاده‌روی در مصرف سویا به میزان اسپرم مردان آسیب ‌زده و کمیت و همچنین کیفیت آن‌ها را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. علاوه بر این مصرف زیاد سویا مکانیسم ترشح شیر مادران را نیز دچار اختلال کرده و میزان شیر ترشح‌شده را کاهش می‌دهد.
    همچنین باید بدانید که زیاده‌روی در مصرف سویا اجازه نمی‌دهد که بدن، برخی از پروتئین‌ها را جذب کند. این مسئله نیز باعث می‌شود بدن در مقابل آلرژی‌ها به خصوص در برابر گرده‌های گل و گیاهان معلق در هوا کارایی لازم را نداشته باشد. توجه داشته باشید اگر جزو افراد آلرژی‌دار و همچنین طرفدار سویا هستید حتماً میزان مصرفتان را کاهش دهید.
    نتایج پژوهش‌های دیگری که در سال 2006 انجام شده، مصرف سویا را به خانم‌های باردار، کودکان زیر سه سال و همچنین افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می‌برند توصیه نمی‌کند.

    به نظر می‌رسد هنوز محققان نتوانسته‌اند در خصوص فواید و مضرات احتمالی سویا به نتیجه‌ی واحدی برسند. آنچه مهم است نوع رژیم غذایی افراد است. در حالت کلی داشتن برنامه‌ی غذایی متنوع یعنی استفاده از گروه‌های غذایی مختلف و رعایت تعادل ضامن سلامتی است. بنابراین توجه داشته باشید که در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی افراط نکنید. [/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.