عصاره میوه زرشک همچون مقادیر زیادی ویتامین C دارد، موجب افزایش فعالیت سیستم ایمنی، تحریک جذب آهن و مانع بروز بیماری اسکوربرت میشود.
بیماریهای قلبی عروقی امروزه به یک مشکل جدی در جوامع بشری تبدیل شده و داروهای زیادی نیز برای درمان این بیماریها ساخته شده است، اما این داروها دارای عوارض جانبی زیادی است.
میوه زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد و در طب سنتی به کار می رود.
زرشک با دارا بودن بربرین (berberin)، دارای اثرات مفید برای قلب است و خاصیت ضد آریتمی، اثرضد پرفشاری خون و کاهش دهنده مقاومت عروقی دارد.
میوه زرشک به دلیل داشتن اسیدهای آلی ملایم بوده و برای درمان سنگ کلیه مناسب است.
از خواص میوه زرشک می توان به اثر تصفیه کننده و ضدعفونی کننده خون، منقبض کننده عروق، پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشارخون، تنظیم وضربان عضلات قلب اشاره کرد.
از برگ زرشک به تنهایی با مخلوط داروهای مناسب می توان برای زخم روده، رفع اسهالهای مزمن استفاده کرد.
جویدن برگ زرشک باعث سفتی لثه ها می شود.
در موقع آنژین و گلودرد می توان دم کرده برگ زرشک راغرغره کرد.
از خواص پوست ریشه زرشک نیز می توان به برطرف کردن بی اشتهایی، از بین بردن سوء هاضمه ، درمان زردی ویرقان، تنظیم اعمال دستگاه گوارش اشاره کرد.