– شير مادر از لحظه تولد تا پايان ماه ششم زندگي، نيازهاي غذايي شيرخوار را كه براي رشد طبيعي او لازم است، تامين مي كند.
– آغوز (كلستروم يا ماك) يا شير روزهاي اول، زردرنگ و غليظ، بسيار مغذي و حاوي مواد مفيد و ارزنده اي است كه به منزله اولين اقدام ايمن سازي براي حفاظت كودك بر ضد بيماري هاي عفوني است.
– چربي و پروتئين شير مادر بهتر از ديگر انواع شيرها هضم و جذب مي شود، به همين دليل دل دردهاي قولنجي، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسيت نسبت به پروتئين در شير خواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند كمتر مشاهده مي شود.
– تركيب شير مادر همراه با رشد شيرخوار در سنين مختلف تغيير پيدا مي كند، چربي شير مادر در اوايل دوران شيردهي و در شروع هر وعده شير كمتر است و سپس ميزان آن به تدريج اضافه مي شود.
– به علت وجود آب كافي در شير مادر بخصوص ابتداي شير، تشنگي شيرخوار برطرف مي شود و نيازي به دادن آب يا آب قند در 6 ماه اول و قبل از شروع غذاي كمكي حتي در مناطق بسيار گرم و خشك نيست. در اين مناطق به جاي دادن آب مي توان وعده هاي شيردهي را افزايش داد.
– شير مادر، پاكيزه، داراي درجه حرارت مناسب و عاري از آلودگي ميكروبي است.
– شير مادر ارزان و هميشه قابل دسترس است.
– رابطه عاطفي بين مادر و شـيرخــوار در طي زمان شيردهي تاثير به سزايي در افزايش قابليت هاي ذهني شيرخوار دارد.
– در بلاياي طبيعي نظير زلزله، بهترين منبع غذايي كودك است.
– بهره هوشي شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند بالاتر از شيرخواراني است كه با شير مصنوعي (شير خشك) تغذيه مي شوند