-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۶:۴۳ #76786zahra jamshidiمشارکت کننده
فصل بهار، فصل نو شدن طبيعت و بيداري دوباره زمين است. شايد بزرگترها نشانههاي زيادي براي فرارسيدن بهار داشته باشند و اين فصل را با ويژگيهاي خاص خود بشناسند ولي بيترديد يکي از مهمترين ويژگيهاي بهار براي کوچکترها و مايي که هنوز کودکيهايمان را از جمع خاطراتمان دور نريختهايم، نوبرانههاي بهاري باشد؛ نوبرانههايي که براي خوردن بعضي از آنها يک سال چشم انتظار بودهايم و گل سرسبد تمام نوبرانههاي بهار، چاغالهبادام است…
بادام نارسي که نتوانسته براي خوردهشدن تا تبديلشدن به بادام کامل صبر کند، در اوايل بهار با تردي و ترشي توأمان خود روي چرخدستي فروشندگان دورهگرد و پيشخوان ميوهفروشيها ميرود و طرفداران و خريداران پر و پا قرص خود را دارد.
ميوههاي کال و نارس از نظر ضريب هضم و جذب و همچنين ارزش غذايي با انواع رسيده خود کاملا متفاوت هستند و چاغالهبادام هم از اين قاعده مستثني نيست. از يک سو ترکيبهاي نشاستهاي بادام در اين مرحله به طور کامل تجزيه نشدهاند و براي انسان قابلجذب نيستند و از سوي ديگر مقادير فراواني فيبر در بادام نارس يا همان چاغاله بادام وجود دارد؛ فيبرهايي که خود ميتوانند باعث برخي مشکلات گوارشي شوند.
همان طور که ميدانيم دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نيست و اين ترکيبها به صورت هضم نشده وارد روده ميشوند. در مسير روده، باکتريها و ساير ميکروارگانيسمهايي که بهطور طبيعي در اين اندام هستند، فيبرهاي تجزيهنشده را به صورت بيهوازي تخمير ميکنند. از تخمير اين مواد در روده مقدار قابلتوجهي گاز توليد ميشود که ميتواند باعث مشکلات گوارشي مختلف از جمله نفخ و ناراحتيهاي گوارشي در فرد شود. به همين دليل مصرف زياد اين محصول به هيچ وجه توصيه نميشود.. فيبر موجود در چاغاله بادام نيز تفاوتي با ساير فيبرهاي گياهي ندارد ولي بايد به اين نکته توجه داشت که حد تعادلي در مصرف مواد غذايي پرفيبر وجود داشته باشد. به طور کلي، مصرف بيش از حد تمام منابع غذايي فيبري ميتواند باعث نفخ شود اما يک تفاوت بين چاغالهبادام و ساير ميوهها و سبزيجات حاوي فيبر، خوشخوراک بودن چاغالهبادام است. هر فرد در هر وعده غذايي ميزان معيني از سبزيها و ميوهها را مصرف ميکند ولي اين مقدار در مورد چاغاله معمولا زياد است.
افرادي که مبتلا به بيماريهاي گوارشي نيستند، ميتوانند اين ميوه را بدون هيچ محدوديتي مصرف کنند ولي کساني که از بيماريهاي دستگاه گوارش رنج ميبرند بايد در مصرف آن احتياط کنند. مسلما براي افرادي که از ناراحتيهايي مثل التهاب معده، زخم معده، زخم دوازدهه و… رنج ميبرند، چاغاله بادام انتخاب مناسبي نيست زيرا ميتواند ناراحتيهاي گوارشي را با شدت بيشتري ايجاد كند. همچنين کودکان و نوجوانان بايد در مورد مصرف اين ميوه همواره حد تعادل را رعايت کنند.
به طور کلي به مادراني که فرزند آنها در سنين شيرخوارگي است به شدت توصيه ميشود از خوردن مواد غذايي نفاخ مثل چاغاله بادام پرهيز کنند زيرا عوامل نفاخ موجود در آن ميتواند از راه دستگاه گوارش جذب و از طريق خون وارد شير مادر شود و کودک با مصرف شير مادر دچار دل درد شود که با توجه به حساس بودن کودک در اين مرحله از رشد، ميتواند براي او خطرناک باشد.۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۴:۲۴ #100319madjdمدیرکلنکته آخر،نکته مهم و بجایی بود
۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۴:۲۶ #100320madjdمدیرکلمصرف بیش از حد این میوه باعث سردرد، حالت تهوع، اسهال و دل درد میشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.