بیمارانی که به زخم معده دچار شدهاند باید عادتهای غذا خوردن را تغییر دهند غذاهای دیر هضم و پرچرب نخورند و در مقابل غذاهایی مثل آش جو، شیربرنج و فرنی بیشتر مصرف کنند.
رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بسیاری از اختلالات گوارشی نقش بسزایی دارد به طوری که نداشتن الگوی مناسب غذا عوارضی را بر سیستم گوارشی گذاشته که یکی از آنها ایجاد زخم معده است.
اگر به مدت طولانی غذا خورده نشود ترشحات معده کم شده و زخمهای اثنی عشر و معده در طی آن ایجاد میشود.
بیماران دچار زخم معده باید عادت غذا خوردن خود را باید تغییر دهند، با آرامش و آهسته غذا بخورند و خوب غذا جویده شود.
بیماران دچار زخم معده باید از غذاهای سنگین و پرچرب و دیر هضم پرهیز کنند و از غذاهایی با حجم سریع استفاده کنند.
غذاهای مفید برای این بیماران آش جو، شیربرنج و فرنی است به خصوص برای بیمارانی که دارای معده گرم هستند مناسب است. برنج ضد زخم معده و رودهها بوده و زمانی که با شیر تهیه شود از خونریزی زخم معده و روده جلوگیری میکند.
باید از مصرف غذاهای تند، قهوه، کاکائو و نوشابههای گازدار پرهیز کنند و سالمترین روغن برای بیمارانی که دچار مشکلات معده هستند روغن زیتون است.
بیماران دچار زخم معده بهتر است در غذای خود از گوشت جوجه مرغ که با زرشک و سماق طعمدار شده استفاده کنند.