-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۹:۵۸ #79160
zahra jamshidi
مشارکت کنندهپخت مواد غذايي بايد به صورت كامل صورت گيرد. غذاهاي نيمه پخته اغلب حاوي ميكروبهاي بيماريزا هستند. بهتر است گوشت را به تكههاي بسيار ريز تقسيم كنيد، يا از گوشتي كه در منزل چرخ شده است استفاده نماييد تا پختن آن سريعتر و نرم كردن آن نيز راحتتر باشد. خوردن اين نوع گوشت براي كودك آسانتر خواهد بود. گاه ممكن است مادران به دليل مشغله فراوان غذاي كودك را نيمپز كنند و آن را در آشپزخانه نگهداري نمايند تا در زماني نزديك به زمان تغذيه كودك آن را كاملاً بپزند. بايد گفت از آنجا كه اين نوع غذاها از نظر رطوبت و حرارت بهترين محيط براي رشد و تكثير ميكروبها هستند احتمالاً دچار آلودگي خواهند شد. ميكروبها در مواد غذايي مرطوب بهتر رشد و تكثير پيدا ميكنند. بهترين درجه حرارت براي رشد ميكروبها بين 4 تا 60 درجه سانتيگراد است، بنابراين نگه داشتن غذا در درجه حرارت اتاق يا آشپزخانه بهترين درجه حرارت براي رشد ميكروبها است. اگر مجبور به نيمپز كردن غذاها هستيد، پس از آن بايد غذا را حتماً تا زماني كه پخت آن را ميخواهيد تكميل كنيد در يخچال نگهداري نماييد. البته سرما ميكروبها را نميكشد، بلكه به طور موقت آنها را غيرفعال مينمايد.
ميزان اسيدي و قليايي بودن ماده غذايي نيز در توانايي رشد ميكروبها تأثير دارد. گوشت، مرغ، ماهي و تخممرغ از نظر اسيدي و قليايي بودن بهترين محيط براي رشد ميكروبها هستند. البته عامل زمان نيز در رشد ميكروارگانيسمها بيتأثير نميباشد. معمولاً در يك آب و هواي معتدل (نه خيلي گرم) حدود 2 ساعت طول ميكشد تا ميكروبها تا حد بيماريزايي تكثير يابند، بنابراين به ياد داشته باشيد نگهداري مواد غذايي در مدت طولاني در خارج از يخچال ميتواند به آلوده شدن ماده غذايي منجر گردد. در يخچال نيز تنها رشد ميكروبها كند ميشود، بنابراين در صورتي كه نياز به نگهداري غذاي آماده بيش از 2 روز داشتيد حتماً آن را در فريزر نگهداري نماييد. سرماي فريزر باعث غيرفعال شدن ميكروبها به طور موقت ميگردد، اما به محض گرم شدن مجدد، دوباره ميكروبها فعال ميشوند. بهترين راه براي نگهداري غذاي كودك اين است كه آنها را در ظروف كوچك كمعمق ريخته و به محض سرد شدن داخل يخچال يا فريزر نگهداري كنيد. اين كار باعث ميشود كه قسمتهاي مركزي غذا نيز به اندازه كافي سرد شود و فرصت كافي به ميكروبها جهت رشد و تكثير آنها داده نشود. قالبهاي يخ براي منجمد كردن غذاي كودك وسايل مناسبي به نظر ميرسند. ضمناً بايد به خاطر داشته باشيد دماي فريزر بايد حداقل 18- درجه سانتيگراد باشد. اگر يخ ماده غذايي يك بار ذوب شد، هيچوقت مجدداً آن را فريز نكنيد. براي استفاده از مواد غذايي منجمد، بهترين راه اين است كه آن را در يخچال بگذاريد تا يخ آن ذوب شود و سپس اقدام به گرم كردن يكنواخت آن نماييد، بنابراين هنگام گرم كردن بايد غذا را خوب به هم زد تا حرارت به طور يكنواخت پخش شود. ضمناً توجه داشته باشيد كه غذاي باقيمانده را بيش از يك بار گرم نكنيد، چون ارزش غذايي آن كم ميشود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.