غذاهای چرب با مغز شما چه می کند؟!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79545
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    پژوهشی جدید نشان می‌دهد برنامه غذایی سرشار از چربی‌های اشباع و قند تصفیه‌شده می‌تواند سبب بروز تغییرات در مغز افرادی شود که از این نوع برنامه غذایی استفاده می‌کنند و این تغییر به نوبه خود، سبب افزایش مصرف این‌گونه غذاها می‌شود و به این شکل کاهش وزن برای این دسته از افراد دشوارتر می‌شود. شاید به همین دلیل است که مبارزه با چاقی در برخی موارد بسیار دشوار است.

    این پژوهش بر مطالعه کارکرد هیپوتالاموس متمرکز بود. هیپوتالاموس بخشی از مغز است که به حافظه و یادگیری ارتباط دارد. در این پژوهش به یک دسته از موش‌های آزمایشگاهی، غذاهای کم چرب داده و سپس دو مساله متفاوت به آن‌ها آموزش داده شد. یکی از این مسائل به یادگیری مربوط به هیپوتالاموس و توانایی‌ای مربوط بود، ولی مساله دیگر این‌گونه نبود. پس از اتمام آموزش، این موش‌ها به دو دسته تقسیم شدند. یک گروه از موش‌ها دسترسی آزاد به غذاهای کم چرب داشتند و دسته دیگر به راحتی می‌توانستند از غذاهای پر انرژی (یعنی چرب و پرکالری) استفاده کنند.

    پس از مدتی هر دو گروه موش‌ها را در برابر همان دو مساله قرار دادند. نتیجه این شد که عملکرد موش‌هایی که از غذاهای پرچربی تغذیه کرده بودند، در آزمون‌های مربوط به هیپوتالاموس بسیار ضعیف‌تر از گروه دیگر بود، اما هر دو گروه عملکرد مشابهی در مساله دوم داشتند.

    هیپوتالاموس وظیفه کنترل افکار و خاطرات را به دوش دارد. اگر یافته‌های این پژوهش درست باشد، می‌توان گفت رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای چرب بر هیپوتالاموس تأثیر منفی می‌گذارد و به این ترتیب، کنترل افکار سوق‌دهنده فرد به سمت این دسته از غذاها دشوارتر می‌شود و فرد دارای اضافه‌وزن، حجم بیشتری از این غذاها را مصرف می‌کند و در نتیجه وضع هر بار بدتر خواهد شد. در نهایت ممکن است به وضعی بینجامد که فرد دچار چاقی نتواند بر اوضاع تغذیه‌ای خود کنترل داشته باشد.

    هنوز مشخص نیست که تأثیرات منفی رژیم غذایی نادرست بر مغز، دائمی است یا موقت. برخی پژوهش‌ها نشان داده است که فعالیت هیپوتالاموس افرادی که در گذشته چاق بودند، کمتر از افراد هم سن و سال آن‌هاست که تا به حال چاق نبوده‌اند. البته بی‌تردید، باقی ماندن در وزن ایده‌آل، نیازمند ایجاد تغییر در سبک زندگی و نیز تعهد بلندمدت در قبال اجرای این تغییرات است.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.