-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ مهر، ۱۳۹۲ در ۰۴:۲۸ #79546neda.mousaviمشارکت کننده
نتایج بررسیهای پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد که در اثر مصرف غذاهای چرب مادهای شیمیایی در معده تولید میشود که سبب اعتیاد فرد به این نوع غذاها میشود.
هرگز فکر کردهاید که چرا به محض خوردن مقدار کمی میوه تمایل خود را نسبت به ادامه خوردن از دست میدهید اما حتی پس از خوردن یک بشقاب بزرگ سیبزمینی سرخکرده و مرغ سوخاری همچنان میخواهید به خوردن ادامه دهید.
تاکنون تصور میشد که نوع ذائقه علت اصلی این مسئله باشد اما اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در بررسیهای خود نشان دادند که در اثر مصرف سیبزمینی سرخکرده و سایر غذاهای پر چرب مادهای شیمیایی تولید میشود که همانند یک ماده مخدر واقعی عمل کرده و سبب بروز اعتیاد در فرد میشود.
به گفته این محققان، چربیهای این غذاها در معده یک سری ماده مخدر طبیعی به نام «اندوکانابینوئیدها» تولید میکنند. این ماده از نظر ترکیبات شباهت بسیاری به «ماریجوانا» دارد. تولید این مخدر طبیعی سیگنال «تمایل بیشتر به خوردن غذاهای چرب» را روشن میکند.
این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج، فرایندی را که در زمان خوردن غذاهای چرب رخ میدهد با مطالعه بر روی موشها بررسی کردند. این نتایج نشان داد که به محض خوردن این غذاها چربیها در نوک زبان درک میشوند و از این طریق مستقیماً با مغز ارتباط برقرار کرده و یک سیستم انتقال را برای ارسال یک پیام به معده فعال میکنند. این پیام، دیوارههای معده را برای ترشح مواد مخدر طبیعی بدن (اندوکانابینوئیدها) تحریک میکند. پس از ترشح این مواد، سیگنالهایی فعال میشوند که تمایل مجدد به غذاهای چرب را القا میکنند و به این ترتیب با وجود حس سیری، فرد بدون اینکه بتواند از غذا دست بردارد همچنان به خوردن ادامه میدهد.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.