-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ شهریور، ۱۳۹۱ در ۲۳:۱۸ #74027
farzaneh negahban
مشارکت کنندهمیوهها و سبزیجات از هر رنگی که تصورش را بکنید در تابستان یافت میشوند، گاهی اوقات کشتزارها و باغها سرشار از مواد غذایی هستند، برنامه غذایی ما باید بر اساس سلیقه خودمان باشد و بشقابهایمان را باید با انواع میوهها و سبزیجات رنگارنگ، زیبا و پر زرق و برق کنیم.
هیچ زمانی را بهتر از تابستان نمیتوان یافت که بتوان پالت رنگی از انواع غذاهای رنگارنگ به نمایش گذاشت، قرمزی گوجه فرنگیهای مینیاتوری، زردی خورشید مانند نارنجهای تابستانی و انواع مختلف رنگ سبز، از سبز تیره خیار تا رنگ سبز روشن نخود فرنگی، همگی در تابستان به معرض نمایش در میآیند.
وقتی به تابستان فکر میکنیم، ناخودآگاه گرما به ذهنمان میآید در دستور سنتی چینی، تابستان، فصل عنصر آتش است؛ گرمایی افزون شونده که به سمت بیرون حرکت میکند، رشد میکند و با روشنی و جنب و جوش مشخص میشود؛ این انرژی داغ به خنک شدن احتیاج دارد و در تابستان غذاهای خنک کننده باید در رأس برنامههای غذایی ما باشند.
سالادها (هم میوه و هم سبزیجات) در این فصل حس خوبی به انسان میدهند و با سبزیجاتی چون خیار برای فرونشاندن گرمای تابستان بسیار مناسب هستند؛ میوههای خنکی چون هندوانه با آب فراوانی که درون خود دارند، به بدن ما کمک میکنند که در دمای بالا هم رطوبت خود را حفظ کند، سوپهای خنک و مخلوطی از آب میوهها نیز برای این فصل بسیار مناسب است.
اضافه کردن تکههای ماهی یا سویا به این سالاد تابستانی خنک، کمک زیادی به حفظ ذخیره پروتئین بدن در طول روزهای پر فعالیت تابستان میکند.
در هر هفته باید تعدادی از غذاهایی که گرمای بدن را کنترل میکنند، در نظر گرفته شود، فلفلهای تازه (مثل فلفل قرمز) همانند زنجبیل تازه و ریشه ترب کوهی در این فصل فراوان هستند؛ با قرار دادن تعدادی از این چاشنیهای تند و تیز، میتوان عنصر حرارت بدن را در این فصلِ داغ حفظ کرد.
گرمای تابستان، تقریباً مخالف سکون و رخوت است، تابستان زمان غذاهای سنگین نیست؛ مصرف گوشت، مصرف شیر کامل و لبنیات، مصرف تخممرغ و غذاهای سرخ شده در این زمان منطقی به نظر نمیآید، غذاهای سبکتر، کلیدی هستند به خصوص سبزیجات برگدار، میوهها و ماهی کباب شده.
ما باید چایهای نعنایی، را نیز فراموش نکنیم، همچنین برگهای تازه این را میتوان به عنوان افزودنیهای جالبی برای سالادها و سوپها در استفاده کرد.
هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن در مورد «سالمترین غذاهای جهان» وجود ندارد؛ حالا زمان مناسبی برای شروع حرکت به سوی غذاهای تازه، با تأکید بر سبزیجات و مواد مغذی حیرت آور آنها است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.