در فصل تابستان مصرف میوه های تازه که رطوبت زیادی دارند مانند آلو، آلوچه، آلبالو، گیلاس، توت، سیب، انگور، به، انار، خیار و هندوانه توصیه می شود.
از طرفی نباید در مصرف شیرینی ها، شکلات ها و حتی شیرینی های طبیعی مانند عسل، کشمش، مویز و میوه های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس در این فصل زیاده روی شود.
نوشیدن شربتهایی مثل انار، سکنجبین، نارنج، به لیمو و عناب مفید است و مصرف سبزیهایی مانند کاهو، خرفه، اسفناج، کدو و گشنیز توصیه می شود.
باید بدانیم چه غذاهایی را نباید بخوریم در این فصل افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب هستند بنابراین در این فصل باید از تمام خوردنی ها و نوشیدنی هایی که حرارت بدن را بالا می برند و باعث خشکی میشوند، پرهیز کرد.
از مصرف غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجددار به دلیل گرم بودن باید در این فصل پرهیز کرد.
در فصل تابستان از خوراکیهایی که تند و دارای فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند و خردل هستند، باید پرهیز کرد.
مواد غذایی تند که دارای فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند، خردل و سبزیجات تند هستند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعناع، تره، شاهی و شوید کمتر مصرف شود.
___________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.