-
نویسندهنوشتهها
-
۷ شهریور، ۱۳۹۱ در ۱۰:۲۶ #73828v.fazelمشارکت کننده
نفخ معده یكی از بیماری های شایع است و ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم به آن دچارند، نفخ معده به احساس سنگینی معده بعد از غذا گفته می شود كه عوارض خاصی نداشته و با آروغ زدن های (باد گلو) بسیار همراه است.
تندتند غذا خوردن همراه با بلع هوا و انواع گازهای مختلف مثل نیتروژن هنگام فعالیت های روزانه در معده و روده نفخ ایجاد می كند.
معده كسانی كه كمبود لاكتوز دارند به لاكتوز حساسیت نشان داده و پس از استفاده مواد حاوی لاكتوز دچار نفخ معده می شوند.
نفخ معده با درد همراه نیست و ممكن است نفخ معده بیمار آنقدر زیاد باشد كه احساس تنگی نفس كند.
همچنین ممكن است فردی انسداد روده داشته باشد و بر اثر آن دچار نفخ معده شود. در این موارد دیده شده كه حتی ممكن است فرد استفراغ هم بكند. همچنین بیمارانی كه بیماری IBS (سندرم روده تحریك پذیر) با علامت قالب یبوست دارند نیز دچار نفخ شدید معده می شوند.
مشكلات عصبی به ویژه در بیمارانی كه به IBS دچار باشند به نفخ معده شدت می بخشد.
تاثیر مستقیم سیگار در به وجود آمدن و شدت بخشیدن به نفخ معده قابل ملاحظه است .سیگار علاوه بر اینكه باعث بلع هوا می شود به علت نیكوتینی كه دارد باعث اسیدی شدن معده شده و رفلاكس ایجاد می كند.
درمان نفخ معده چیست؟
نفخ معده درمان قطعی ندارد و اگر فرد در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد كرده و نحوه خوردن و آشامیدن خود را اصلاح كند با مشكل خاصی روبرو نخواهد شد.
برای جلوگیری از نفخ معده باید غذا را لقمه لقمه و با دهان بسته خورد. همچنین هنگام آب خوردن باید آن را جرعه جرعه نوشید.
باید از خرده خوری پرهیز كرد. خرده خوری به زمانی گفته می شود كه فرد بلافاصله پس از صرف غذای اصلی میوه یا تخمه بخورد كه در این حالت نفخ معده تشدید خواهد شد.
چای پررنگ، نوشابه گازدار و قهوه باعث نفخ معده می شوند، افراد باید مایعات را یك ساعت قبل یا پس از غذا استفاده كنند و هنگام غذا خوردن چیزی ننوشند.
داروهای گیاهی باید زیر نظر متخصص مصرف شوند. مثلا عرق نعنا برای ورم معده مفید، اما برای رفلاكس معده مضر است و اسید معده را افزایش می دهد و بیمار باید از آن آگاهی داشته باشد.۱۸ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۷:۳۵ #99247Zohre Azimiمشارکت کنندهمطلب بسیار جالب و قابل توجهی بود .
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.