تغذیه نامناسب، فشار خون بالا، چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسرید)، استعمال سیگار، فشار روحی روانی، بیتحرکی، سن و جنس (مردان بالای ۴۵ سال، زنان بالای ۵۵ سال)، داشتن زمینه ارثی بیماریهای قلبی – عروقی، چاقی و دیابت از جمله عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی به شمار میروند.
برای پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی – عروقی توجه به عواملی مانند کاهش مصرف گوشتهای قرمز و تاکید بر مصرف گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی لازم است. همچنین توصیه میشود تا حد امکان از غذاهای سرخ شده و مصرف روغنهای جامد، حیوانی و نباتی خودداری شود.