نوع سوبسترای مصرفی در طی ورزش به شدت نسبی فعالیت بدنی بستگی دارد. در طی استراحت و در ورزش های با شدت کم، چربی به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. با افزایش شدت ورزش، منبع انرژی از چربی که سوخت غالب است به سمت کربو.هیدرات سوق می یابد. در ورزش هایی که شدت آنها بالاست (vo2 max بیشتر از 50)، اکسیداسیون اسیدهای چرب آزاد کاهش می یابد و دریافت انرژی به مصرف کربوهیدراتها سوق می یابد. اگر ورزشی بیش از 60 الی 90 دقیقه ادامه یابد با تخلیه منابع انرژی کربوهیدرات، اکسیداسیون چربی افزایش می یابد. در این حالت شدت ورزش نیز باید کاهش یابد.