عوارض ناشی از مصرف زیاد پروتئین

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #113848
    radan
    مشارکت کننده

    عوارض ناشی از مصرف زیاد پروتئین
    آیا رژیم پر پروتئین خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

    پروتئین گوشتی

    رژیم‌های بر مبنای پروتئین مانند رژیم پالئو یا اتکینز، این روزها محبوبند، اما تحقیقات نشان داده‌اند که چنین استراتژی‌های غذایی، شاید آنچنان که بنظر می‌رسد هم سلامت نباشند. برنامه‌های غذایی پر پروتئین، که معمولا به گوشت، لبنیات و دیگر محصولات حیوانی خیلی بها می‌دهند، می‌توانند با شرایط پزشکی خطرناکی گره بخورند! اگر در حال حاضر چنین رژیمی گرفته‌اید، پس از اینکه متوجه شدید پزشکان در اینباره چه گفته‌اند باید در مورد منوی غذاهایتان دوباره فکر کنید.
    آخرین تحقیقات

    یکی از آخرین تحقیقاتی که توسط مجله‌ی Cell Metabolism و بر روی ۶۳۸۱ نفر با محدوده‌ی سنی ۵۰ سال به بالاانجام شده است، نشان داده که مصرف پروتئین زیاد، مخصوصا پروتئین‌های حیوانی، می‌تواند همچون مصرف سیگار مضر باشد! در حقیقت شرکت کنندگان بین ۵۰ تا ۶۵ سال این تحقیق که در میانسالی‌شان مقادیر زیادی پروتئین حیوانی مصرف می‌کردند، در طول تحقیق، چهار برابر، مرگ و میر بیشتری بر اثر سرطان داشته‌اند!

    آزار دهنده‌تر از این، اینکه تعریف «پروتئین زیاد» از دید این تحقیق، خیلی کمتر از مقادیری است که در رژیم‌های مد این روزها پیشنهاد می‌شود! چرا که شرکت کنندگانی که فقط ۲۰ درصد از کالری روزانه‌شان را پروتئین تشکیل می‌داده، در این دسته بندی قرار گرفته‌اند. اما بعنوان مثال رژیم پالئو حدود ۳۸ درصد کالری روزانه‌اش از پروتئین تشکیل شده است، یعنی تقریبا دو برابر!
    چرا پروتئین خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

    با تحقیق بر روی موش‌های آزمایشگاهی روشن شد که رژیم‌های پر پروتئین، سطح هورمون رشد IGF-1 را افزایش می‌دهد. در تحقیقات انسانی هم یافت شده که هر کس IGF-1 بیشتری داشته باشد، به احتمال بیشتری بخاطر ابتلا به سرطان خواهد مرد.

    والتر لونگو، یکی از محققان و استاد زیست شناسی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، می‌گوید: زمانی که پروتئین زیاد مصرف کنید، این فاکتورهای رشد افزایش یافته و ما نشان داده‌ایم که آنها می‌توانند به سلول‌های معمولی کمک کنند که مثل سلول‌های سرطانی شوند و گسترش یابند.

    شاید این تحقیق ناگوار بنظر بیاید، اما اولین تحقیق این چنینی نیست. در یک آزمایش پزشکی دیگر، محققان، گروهی را که نه سیگار می‌کشیدند و نه الکل می‌نوشیدند، و حدود نیمی از آنها هم گیاهخوار بودند تحت نظر گرفتند. آنها دریافتند گیاهخواران آن مجموعه، به احتمال خیلی کمتری به سرطان مبتلا خواهند شد.

    تحقیق پهناور دیگری که در آلمان و انگلیس انجام شده، دقیقا نتایج مشابهی را نشان داده است. گیاهخواران حدود ۴۰ درصد کمتر در خطر ابتلا به سرطان هستند.

    انستیتوی تحقیقاتی سرطان آمریکا در سال ۲۰۰۷ نیز تایید کرد که خطر بالقوه‌ی رژیم های غذایی حیوانی، خطر ابتلا به چندین نوع سرطان را افزایش خواهد داد.

    و به اعتقاد کمیته‌ی پزشکان «گزارش مسئولیت پزشکی»، در کشورهایی که چربی حیوانی بیشتری مصرف می‌کنند، مانند چربی گوشت، کره و پنیر، سرطان سینه شیوع بیشتری دارد.
    منابع پروتئینی غیر گوشتی

    در پروتئین های گیاهی، افزایش خطر ابتلا به سرطان مشاهده نشده است، پس به سراغ لوبیا، توفو، مغزها و آجیل‌ها بروید تا مواد مغذی آنها به بدنتان برسد. بقیه‌ی رژیم غذایی‌تان را نیز حول محور غلات کامل و غذاهای گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات و نان و پاستا قرار دهید و چربی مورد نیاز بدنتان را نیز از روغن زیتون، آووکادو و منابع سالم دیگر تامین کنید. شاید در ابتدا این وضعیت برایتان چالش بر انگیز باشد، اما کم کم خو گرفته و خواهید آموخت که عاشق غذاهای سالم باشید و مطمئن باشید که زندگی طولانی‌تری نیز خواهید داشت.

    #114232
    soheila.d
    مشارکت کننده

    افرادی که به بیماری‌های کبد یا سایر بیماری‌های جدی مبتلا هستند نیز باید پیش از شروع رژیم پروتئین با پزشک مشورت کنند

    #114330
    vida samiee
    مدیر

    دریافت پروتئین مهم است ولی همچنین کربوهیدرات و چربی و کل کالری دریافتی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. در یک رژیم پر پروتئین منابع پروتئین کم چرب و غذاهای عاری از چربی در هر وعده به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی با کالری کنترل شده در نظر گرفته می شوند.

    شما می بایست منابع کربوهیدرات های سالم و هوشمندانه ای مانند میوه ها ، سبزیجات و غلات کامل و به موازات آنها چربی های سالمی مثل مغزها ، بذرها، زیتون ، روغن های گیاهی و ماهی را مصرف نمایید.

    همه پروتئین های مشابه یکدیگر نیستند ، لذا اطمینان حاصل کنید که منابع پروتئین دریافتی تان غنی از مواد مغذی و کم چرب و کم کالری باشند ( مثل گوشت های لخم و عاری از چربی) و حبوبات و سویا و محصولات لبنی کم چرب.

    کلینیک نوین- دکتر فرشچی

    #115102
    nashenas
    مشارکت کننده

    پروتئین برای بدن، رشد ماهیچه ها و کاهش وزن به روشی صحیح، لازم و ضروری است. همچنین این ماده معدنی برای تولید، حفظ و نگهداری پوست، مو، استخوان ها و دیگر بخش های بدن ضروری است. همچنین پروتئین نقشی حیاتی در تولید هورمون ها و آنزیم ها ایفا می کند. یک رژیم غذایی سالم و صحیح باید حاوی مقادیر کافی پروتئین باشد. سلامت شما و قدرت سیستم ایمنی بدن شما و همچنین سطوح انرژی به این وابسته است که رژیم غذایی شما دارای مقادیر فراوان پروتئین باشد. در ادامه رژیم پروتئین برای کاهش وزن را همراه هم مطالعه خواهیم کرد

    #115316
    homa60
    مشارکت کننده

    رژیم پروتئین باز خیلی بهتر از رژیم گیاهخواریه.

    #115419
    heidary
    مشارکت کننده

    در تحقيقي كه در اكتبر سال 2016 منتشر شد، و ريسك بلندمدتي كه اين رژيم ها براي مرگ و مير حاصل از بيماري قلبي و سرطان دارند بررسي شد.

    اين تحقيق بر روي 85013 زن با ميانگين سني 49 سال انجام شد. اين افراد هر دو سال با توجه به سبك زندگيشان و رژيم غذاييشان به مدت بيش از بيست سال تحت نظر و بررسي قرار گرفتند.

    به ازاي هر 10 درصد افزايش در پروتئين حيواني در رژيم غذايي، 8 درصد افزايش در ريسك مرگ و

    مير در اثر ابتلا به بيماريهاي قلبي مشاهده شد.

    به ازاي هر 3 درصد افزايش در رژيم پروتئين گياهي در رژيم غذايي، 12 درصد كاهش در ريسك مرگ و مير در اثر ابتلا به بيماري قلبي مشاهده شد

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.