-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۲:۱۰ #77729s.farziمشارکت کننده
عدسی غذای کامل و مقوی است که دارای ویتامین b بوده که انرژی افراد را دو چندان میکند و میتوان این غذا را جایگزین وعده شام کرد. در ایام ماه رمضان هنگام افطار یا سحر جدا از وعدههای غذایی مثل نان، کره، پنیر از عدسی که غذایی کامل و مقوی است میتوان استفاده کرد.
این غذای با ارزش در تنظیم قند خون و جریان قند خون بسیار موثر بوده و بر سیستم گوارشی و قلب نیز تاثیر بسزایی دارد.عدسی در جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی مانند سندروم و التهاب رودهای نقش بسیار مهمیدارد.۲۵ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۶:۱۰ #100947zghasemiمشارکت کنندهاگر در یکی از بعدازظهرهای ماه مبارک رمضان شما زودتر از خانم شاغلتان به خانه رسیدهاید و حداقل یکی دو ساعت وقت تا هنگام افطار باقی مانده است
علاوه بر آمادهکردن چای و سوروسات افطاری، میتوانید شامل نان، کره، پنیر، عسل و موادی مانند اینها، برای درستکردن یک غذای مقوی که میتواند به جای شام نیز مورد استفاده قرار گیرد دست بهکار شوید، فقط کمی سرعت عمل لازم است.پس به سراغ کابینت مخصوص حبوبات رفته و به دنبال عدس در میان بقیه حبوبات بگردید. پس از پیداکردن عدس، یک و نیم پیمانه پلوپزی از آن را در داخل سینی سفیدرنگی ریخته و پاک کنید. بعد از اینکه از نبودن خردهسنگ در میان عدسها مطمئن شدید، آن را بشویید و بعد در قابلمه متوسطی حاوی مقداری آب بریزید و با در روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزد. زمان لازم برای پخت عدسی باتوجه به نوع آن متغیر است، ولی معمولا برای این منظور یک ساعت و نیم زمان کافی است.
در این فاصله زمانی، یک عدد پیاز بزرگ را پوست گرفته و پس از شستوشو به صورت خلالی و یا ریز خرد کنید. حالا نوبت به سرخکردن پیاز میرسد. بنابراین داخل تابهای کوچک 2 قاشق سوپخوری روغن مایع مخصوص سرخکردنی بریزید و پیاز خردشده را در آن تفت دهید. در مراحل پایانی سرخشدن پیاز، به آن یک قاشق چایخوری سرخالی زردچوبه هم اضافه کرده و پس از چندبار همزدن، شعله اجاقگاز را خاموش کنید. از طرف دیگر قابلمه کوچکی آماده کنید و 3 عدد سیبزمینی متوسط را بعد از شستوشو داخل آن بریزید و بگذارید بپزد.
مدتزمان لازم برای پخت سیبزمینی هم معمولا یک ساعت است، ولی 10 الی 15 دقیقه پیش از پایان زمان پخت سیبزمینی، 3 عدد تخممرغ را هم با دقت، داخل آب سیبزمینی درحال پخت قرار دهید و مراقب باشید نشکنند.
البته پیش از آن، تخممرغها را از یخچال خارج کرده و 2 دقیقه زیر آب داغ شیر بگیرید تا تغییر دمای ناگهانی، سبب شکستن آنها نشود.
در پایان، پس از پختهشدن سیبزمینیها و تخممرغها، پوست آنها را کنده و سیبزمینیها را بهصورت درشت خرد کنید، ولی درمورد تخممرغها، تنها پوستگرفتن آنها کافی است.
سپس مواد را به همراه پیازداغ به عدس پختهشده اضافه کرده و با افزودن نمک و فلفلسیاه و همچنین مقدار 50 گرم کره و 2 قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه، قابلمه را به مدت 10 دقیقه روی اجاقگاز قرار دهید تا به اصطلاح غذا جابیفتد.
نکته: اگر تا افطار، زمان کمی باقی مانده است، پخت عدسی و سیبزمینی را در داخل دیگ زودپز انجام دهید.
حالا این عدسی خوشمزه و پرانرژی را به بقیه مخلفات سفره افطارتان اضافه کرده و همسرتان را با سفره و بهخصوص این غذای لذیذ مفصل خوشحال و متعجب کنید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.