عادات غلط غذایی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78883
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    عادات غذايي بخشي از ميراث فرهنگي جامعه است كه از نسلي به نسل ديگر منتقل مي‌شود و تغيير عادات غذايي نادرست راهكاري مهم در پيشگيري از بيماري‌ها است امروزه در تمام كشورهاي صنعتي به غير از ژاپن بيماري‌هاي غيرواگير، سرطان، فشارخون، بيماري‌هاي قلبي و ديابت عامل مرگ و مير بسياري از انسان‌ها مي‌باشد. يعني بشر و موفق به مهار و يا ريشه‌كن كردن بيماري‌هاي واگير شده است، ولي در برابر بيماري‌هاي غيرواگير مسائل و مشكلات بسياري در پيش است. اخيرا در كشورهاي در حال توسعه و در كشور ما نيز بيماري‌هاي غيرواگير شيوع زيادي پيدا كرده است به طوري كه بيماري‌هاي قلبي و سرطان در راس علل مرگ و مير قرار دارد. يكي از راه‌هاي پيشگيري از بيماري‌هاي غيرواگير، تغيير عادات غذايي، انتخاب غذا و شيوه‌‌ي زندگي درست است و مشكل اصلي در تغيير شيوه‌ي زندگي مردم است.
    متاسفانه طبق بررسي‌هاي صورت گرفته در سطح كشور عوامل خطرساز بيماري‌هاي غيرواگير عبارتند از: چربي خون بالا، فشار خون بالا، چاقي عمومي، چاقي شكمي، عدم فعاليت بدني، مصرف دخانيات، مهم‌تر از همه عادات غذايي ناسالم كه باعث پيدايش اين مشكل شده است.
    طبق بررسي‌هايي كه توسط محققان علم تغذيه در اغلب استان‌هاي كشور صورت گرفته است چنانچه روند عادات غذايي مردم با وضع نگران‌كننده فعلي پيش برود بايد منتظر مسائل و مشكلات بيشتري بود.
    نوشابه:
    اكنون در كشور ما هر ايراني سالانه 42 ليتر نوشابه مصرف مي‌كند. با توجه به اينكه نوشابه در گروه مواد بي‌فايده و يا مضر براي سلامتي دسته‌بندي مي‌شود و علاوه بر ايجاد چاقي به دليل داشتن اسيد فسفريك باعث كاهش كلسيم بدن مي‌شود، مي‌بايست جاي خود را به نوشيدني‌هاي سالم مانند دوغ‌هاي خانگي بدهد. اكنون عقيده‌ي متخصصان تغذيه، تغيير شيوه ي زندگي مردم و عادت غلط مصرف زياد نوشابه است كه متاثر از غربي شدن رژيم غذايي بوده و باعث افزايش بيماري‌هاي غيرواگير مي‌شود.
    چربي:
    در كشور ما مصرف چربي‌ها در سال‌هاي اخير دو برابر و مصرف قند ساده يك و نيم برابر شده است.
    اين نوع تغذيه هيچ نتيجه‌اي جز شيوع هر چه بيشتر بيماري‌هاي قلبي عروقي و ديابت را نخواهد داشت در حالي كه طبق توصيه‌ي سازمان بهداشت جهاني حداكثر ميزان مصرف روزانه چربي مي‌بايست كمتر از يك سوم كالري مصرف روزانه باشد. در كشور ما اين ميزان بالاتر از 34 درصد كالري مصرفي است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.