– ۹۰۰ گرم کدو حلوایی (پوست بکنید و تخمهای داخل آن را خارج کنید)
– ۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون
– ۲ عدد ترهفرنگی (خرد شود)
– یک حبه سیر (رنده شود)
– یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده
– ۳ پیمانه آب مرغ
– نمک و فلفل به میزان لازم
– ۴ قاشق سوپخوری ماست
– روغن به مقدار لازم
– چند برگ گشنیز برای تزئین
طرز تهیه
۱) با استفاده از یک چاقوی تیز، کدو حلوایی پوستگرفته شده را به قطعات بزرگ خرد کنید، سپس آنها را در قابلمهای حاوی مقداری آب ریخته و روی شعله اجاقگاز بپزید.
۲) کمی روغن در تابه بریزید و سیر و ترهفرنگی داخل سبزی خرد کن کاملا ریز کنید (یا با دست) بعد آنها را تفت دهید، سپس شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.
۳) زنجبیل و زیره سبز را به سیر و ترهفرنگی سرخشده اضافه کنید و چند دقیقه همراه آنها تفت دهید. سپس این مخلوط را به قابلمه حاوی کدوحلوایی نیمپز شده منتقل کنید. پس از آن، آب مرغ را اضافه کرده و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
۴) در قابلمه را بگذارید و شعله اجاقگاز را کم کنید. پخت این سوپ معمولا ۴ تا ۵ ساعت طول میکشد.
۵) وقتی سوپ پخته شد، آن را در دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا به مایهای صاف و یکنواخت تبدیل شود، سپس دوباره مواد را به قابلمه برگردانید و برای یک ساعت دیگر روی اجاقگاز حرارت دهید.
در پایان ماست را روی سوپ ریخته و با چند برگ گشنیز آن را تزئین کنید.
نکته یک) اگر میخواهید این سوپ با سرعت بیشتری آماده شود، از دیگ زودپز استفاده کنید.
نکته ۲) درصورتی که غلظت سوپ در اثر حرارت در مدت زمان طولانی، زیاد شد، آن را با اضافهکردن کمی آب جوشیده رقیقتر کنید.