صبحانه بخوريد تا قلب تان سالم بماند

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78295
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    تحقيقات نشان مي‌دهد مرداني که صبحانه نمي‌خورند، بيشتر در معرض حمله قلبي هستند.بنا بر نتيجه يک مطالعه تازه، مرداني که صبحانه نمي‌خورند، در مقايسه با افرادي که روزشان را با يک وعده غذايي سبک آغاز مي‌کنند، 27 درصد بيشتر در معرض خطر حمله قلبي يا ابتلا به انواع ديگر بيماري‌هاي قلبي-عروقي قرار دارند…

    محققان هاروارد مي‌گويند نتايج اين مطالعه، يافته‌هاي پيشين را درباره ارتباط عادت‌هاي غذايي و افزايش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، تاييد مي‌کند.
    اريک ريم، يکي از استادان دپارتمان بيماري‌هاي مسري و تغذيه در دانشگاه هاروارد مي‌گويد: «افرادي که از خير خوردن صبحانه مي‌گذرند، بيشتر در معرض چاقي، اختلال فشارخون، افزايش کلسترول و ابتلا به قندخون هستند. براي مثال مطالعات قبلي نشان داده‌اند اين گروه از افراد، 15 درصد بيشتر به چاقي دچار مي‌شوند و 21 درصد بيشتر ممکن است به ديابت نوع 2 مبتلا شوند.»
    بنا به نتايج مطالعه اخير که در نشريه Circulation منتشر شده، اين افراد به عادت‌هاي ناسالم ديگر، از قبيل سيگار کشيدن و ورزش نکردن، بيشتر تمايل دارند. دکتر سوزان اشتاين‌بائوم، متخصص قلب و عروق در بيمارستان لنوکس هيل نيويورک‌سيتي، مي‌گويد: «معمولا به کيفيت، نوع و مقدار موادغذايي‌اي که يک فرد بايد مصرف کند، توجه مي‌شود و کسي به چگونه غذا خوردن کاري ندارد. اين مطالعه چيزي درباره نوع غذا نمي‌گويد و تنها درباره سبک زندگي و عادت‌هاي ماست. بخشي از کاري که براي مراقبت از قلب مان بايد انجام بدهيم، اين است که صبحانه بخوريم، زيرا اين عادت باعث مي‌شود از ديگر عادت‌هاي ناسالم پرهيز کنيم.»
    در اين گزارش تازه، اطلاعات مربوط به 27هزار مرد، عادت‌هاي غذايي آنها و وضعيت جسمي‌شان از سال 1992 تا 2008 تحليل شده است. بنا بر اين گزارش، 1572 نفر از افراد مورد مطالعه، طي اين مدت، دچار بيماري قلبي شده‌اند. همچنين اين مطالعه نشان مي‌دهد مرداني که شب ديروقت، غذاي مختصري مي‌خورند، 55 درصد بيشتر در معرض ابتلا به بيماري قلبي هستند.
    ريم مي‌گويد: «چند دليل احتمالي براي اين موضوع وجود دارد. مطالعه هاروارد نشان مي‌دهد کساني که صبحانه نمي‌خورند، تا چند ساعت در طول روز، چيزي نمي‌خورند و در نتيجه وقتي مي‌خواهند غذا بخورند، با يک وعده غذاي پرکالري، جشن مي‌گيرند. مطالعات پيشين نشان داده وعده‌هاي غذايي مفصل، در مقايسه با خوراکي‌هاي مختصر، مي‌تواند باعث بالا رفتن فشارخون و افزايش کلسترول شود.» وي ادامه مي‌دهد: «وعده‌هاي غذايي پرکالري، فشار زيادي به بدن افراد وارد مي‌کند و بدن نمي‌تواند اين ميزان کالري دريافتي را به صورت بهينه مصرف کند.»
    نوع غذايي که شخص در اين وعده‌ها مصرف مي‌کند نيز يک عامل تعيين‌کننده است. ريم مي‌گويد: «صبحانه وعده‌اي است که معمولا در آن خوراکي‌هاي سالم‌تري مصرف مي‌شود. فرد با کنار گذاشتن وعده‌اي که اغلب در آن ميوه و لبنيات مصرف مي‌شود، مقدار زيادي از غذاي سالم و مورد نياز بدنش را از رژيم غذايي‌اش حذف مي‌کند.»
    اين مطالعه همچنين نشان مي‌دهد مردان جوان تمايل بيشتري براي نخوردن صبحانه دارند و اين موضوع مي‌تواند توضيح ديگري به دست دهد. ريم مي‌گويد: «ممکن است مرداني که صبحانه نمي‌خورند، اغلب شغلي پر از استرس داشته باشند و مجبور باشند صبح زود سر کارشان حاضر شوند و در طول روز هم فرصت و آرامش کافي براي خوردن غذا نداشته باشند. هيچ چيز به اندازه استرس براي قلب ضرر ندارد و معمولا با عادت‌هاي بدي مانند سيگار کشيدن همراه است.»
    در اين مطالعه وضعيت زنان بررسي نشده، ولي سوزان اشتاين‌بائوم معتقد است سلامت زناني که صبحانه نمي‌خورند هم از الگويي مشابه پيروي مي‌کند. او مي‌گويد: «مطالعه‌ مشابهي که فقط زنان را مورد بررسي قرار دهد، انجام نشده ولي من فکر مي‌کنم اگر چنين مطالعه‌اي صورت بگيرد، نتايج مشابهي به دست خواهد آمد.»اين مطالعه نشان مي‌دهد اين باور قديمي که خوردن صبحانه مي‌تواند باعث تندرستي فرد شود، درست است. ريم مي‌گويد: «براي کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، توصيه‌هاي زيادي مي‌شود. مثلا گفته مي‌شود ورزش و ترک سيگار مي‌تواند به حفظ سلامت قلب کمک کند اما همه مي‌دانيم ترک سيگار يا هميشه ورزش کردن، کار ساده‌اي نيست و معمولا در حد همان توصيه باقي مي‌ماند ولي صبحانه خوردن کار ساده و کم‌خرجي است و در ضمن، وقت زيادي هم از شما نمي‌گيرد. پس به خاطر داشته باشيد يک صبحانه مختصر، پيش از آنکه روزتان را شروع کنيد، به ميزان قابل توجهي در تندرستي شما تاثير دارد.»
    منبع: WebMD

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.