-
نویسندهنوشتهها
-
۱۷ شهریور، ۱۳۸۹ در ۰۴:۵۷ #66436کاربر عادیمشارکت کننده
شير: شير را با آب مخلوط نموده مقداري نشاسته به آن مي افزايند تا غلظت آن در حد شير طبيعي باشد. براي مخفي ماندن فساد شير سودجويان مقداري جوش شيرين به آن اضافه مي کنند که موجب خنثي شدن اسيدهاي حاصله از ميکروبها شده و بدين ترتيب شير در اثر حرارت لخته و دلمه نمي شود، ولي فساد آن باقي مي ماند و گاهي از آن در ماست بندي استفاده مي شود.
رب گوجه فرنگي: کدو پخته و له شده و يا پوره کدو را با آب گوجه فرنگي جوشيده مخلوط مي کنند و دوباره همراه با آب گوجه فرنگي مي جوشانند.در برخي موارد مقداري سيب زميني پخته و له شده اضافه مي کنند. پودر نشاسته به رب گوجه فرنگي اضافه مي کنند تا نشاسته مقداري از آب رب گوجه را جذب نمايد و به عنوان رب خالص به بازار عرضه مي کنند.
زعفران: گاهي پرچم گياهي به نام «گلرنگ» را با زعفران مخلوط مي کنند. ريشه هاي اطراف ذرت را خرد نموده با جوهر زعفران (گلرنگ) رنگ نموده به زعفران اضافه مي کنند.
زردچوبه: پودر آرد يا نان خشک با پوست پسته در گل اخرا رنگ نموده با زردچوبه مخلوط مي کنند.
فلفل: براي توليد فلفل تقلبي موادي نظير خاک اره نرم و پوست گردو و هسته خرما پودر شده را با پودر فلفل فرنگي يا خردل سياه مخلوط مي نمايند.سماق: تفاله غوره و تفاله زرشک خشک شده را در آب شاه توت رنگ نموده و سپس با پودر سماق مخلوط مي نمايند.
آبغوره: مقداري آبغوره رقيق شده با آب را با مقداري اسيد سيتريک يا جوهر ليمو مخلوط مي کنند و به عنوان آبغوره به فروش مي رسانند.
سرکه: جوهر سرکه يا اسيد استيک تجاري را با آب به نسبتي مخلوط مي کنند که مقدار اسيد استيک معادل سرکه طبيعي باشد. گاهي نيز سرکه طبيعي را با مقداري آب مخلوط مي کنند. براي تعديل وزن مخصوص آن که با اين تقلب تغيير مي کند مقداري زاج يا استات دوسود به آن اضافه مي شود.
آبليمو: آبليمو تقلبي روشهاي مختلفي دارد که يک روش آن به اين طريق است که مقداري کاه را با آب ولرم مخلوط کرده مدتي به حال خود قرار مي دهند سپس مايع زرد رنگ را روي پوست ليمو آب گرفته شده قرار مي دهند و سپس پوست ليموها را جدا کرده و مقداري اسيد سيتريک يا جوهر ليمو به آن اضافه مي کنند.
برنج وارداتي به جاي برنج ايراني: چون برنج وارداتي داراي عطر و بو و حجم کامل پس از پخت نمي باشد و گاهي پس از پخت و پز لعاب فراوان دارد، مقداري آبليمو به آن اضافه مي کنند تا محيط اسيدي شده و برنج جمع مي شود و سپس جوشانده شده و در پايان هنگام دم نمودن مقدار کمي گلاب به آن اضافه مي کنند.
چاي: تفاله هاي چاي از مراکز پرمصرف مانند قهوه خانه ها جمع آوري و خشک کرده و مقداري مواد رنگي و معطر مخصوص به آن اضافه مي شود و به عنوان چاي مخلوط به فروش مي رسانند.
قهوه: برخي از افراد سودجو نخودچي سوخته شده را پودر کرده همراه با پودر جو به خاطر زبري آن همراه با پودر قهوه مخلوط کرده و به عنوان قهوه خالص به فروش مي رسانند.کره و روغن هاي حيواني: براي بالا بردن وزن کره مقداري آب يا کازئين و يا موادي مانند مارگارين و روغن هاي نباتي به آن اضافه مي کنند. در مورد روغن حيواني پيه و دنبه را مخلوط نموده و به روغن حيواني اضافه مي کنند و به عنوان روغن مرغوب به فروش مي رسانند.
عسل: مخلوط گلوکز با کمي اسانس و موم عسل را مخلوط نموده و به عنوان عسل خالص به فروش مي رسانند.
رب انار: براي توليد رب انار تقلبي برخي افراد گوجه فرنگي هاي ترش را پس از خيس نمودن با رب انار مخلوط نموده و به عنوان رب انار مرغوب به فروش مي رسانند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.