شير و آفتاب را فراموش نکنيد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74634
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    كلسيم نه‌تنها نقش حياتي در سلامت استخوان‌هاي بدن ايفا مي‌كند بلكه در تقسيم سلول‌ها، انقباض و انبساط ماهيچه‌ها، محافظت از ضربان قلب و كاركرد مغز و لخته شدن خون نيز نقش مهمي دارد. كلسيم نقش محافظتي در برابر حمله قلبي و برخي انواع سرطان نيز دارد…

    دكتر «ميشل هوليك» استاد دانشگاه بوستون و سرپرست گروه تحقيقاتي در اين زمينه مي‌گويد: «بدن ميزان كلسيم خود را در هر شرايطي حفظ مي‌كند، بنابراين اگر نتواند به ميزان لازم از مواد خوراكي دريافت شده كلسيم بگيرد، بي‌شك آن را از استخوان‌هايش مي‌دزدد.»

    پس به اين ترتيب بدن از استخوان‌هاي خودش به مثابه بانك كلسيم استفاده مي‌كند و آن را به خون مي‌دهد تا از كاركردهاي ضروري آن براي ادامه حيات اطمينان حاصل كند. هنگامي كه شما يك تكه پنير مي‌خوريد يا يك ليوان شير مي‌نوشيد يا از مكمل‌هاي كلسيم استفاده مي‌كنيد، كلسيم آنها در روده هضم مي‌شود. يعني در آنجا به كمك ويتامين D جذب شده و سپس وارد خون مي‌شود و به طور دايم در استخوان‌ها ذخيره و برداشته مي‌شود.

    بسياري از بزرگسالان از دريافت مقدار كافي كلسيم سر باز مي‌زنند، زيرا بر اين باورند كه ديگر سن آنها از فرآيند استخوان‌سازي (فرآيندي كه تا پايان 30 سالگي ادامه مي‌‌يابد) گذشته است.

    در حالي كه اگر هر فردي به مقدار كافي كلسيم استفاده نكند بي‌شك به تدريج اسكلت بدنش را تضعيف مي‌كند به طوري كه ممكن است يك روز صبح هنگامي كه از تخت پايين مي‌آيد يكي از استخوان‌هايش بشكند. براساس همين تحقيقات چنانچه بزرگسالان روزانه يك ليوان شير و يك فنجان ماست به برنامه غذايي خود اضافه كنند و روزانه 30 دقيقه پياده‌روي كنند، مي‌توانند عوارض ناشي از پوكي استخوان مانند شكستگي‌ها را تا حد بسيار زيادي كاهش دهند. از آنجايي كه ويتامين D نقش اساسي در جذب كلسيم ايفا مي‌كند، بنابراين مصرف كافي اين ويتامين نيز ضروري است.

    بدن در برابر تابش نور آفتاب، خود ويتامين D مي‌سازد، بنابراين 15 تا 30 دقيقه تابش آفتاب به صورت و دست‌ها 2 تا 3 بار در هفته براي ساخت ويتامينD بدن كفايت مي‌كند اما اگر به هر دليل شير نمي‌خوريد و در آب و هواي ابري زندگي مي‌كنيد بايد مولتي‌ويتامين حاوي ويتامين D بخوريد. هرگز از قرص‌ يا مكمل‌هاي ويتامين D به تنهايي استفاده نكنيد مگر آنكه پزشك تجويز كرده باشد زيرا مقدار زياد ويتامين D مي‌تواند موجب مسموميت شود. در گذشته برخي باورهاي اشتباه در مورد كلسيم وجود داشت مثلا اينكه «كلسيم موجب بروز سنگ كليه مي‌شود» و در نتيجه به كساني كه در معرض ابتلا به سنگ كليه بودند، توصيه مي‌شد مقدار كلسيم كمتري مصرف كنند، اما امروزه دانشمندان با تحقيقات گسترده پي برده‌اند كلسيم موجود در مواد غذايي در واقع خطر ابتلا به سنگ كليه را كاهش مي‌دهد يا گفته مي‌شد مصرف نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه كلسيم را از بين مي‌برد.

    در حالي كه دكتر «هوليك» در اين باره مي‌گويد: «همان مقدار شيري كه به قهوه خود اضافه مي‌كنيد براي جبران ميزان بسيار اندك كلسيمي كه از دست مي‌دهيد كاملا كافي است.»

    براساس گزارش انجمن ملي علوم آمريكا مقدار 1200 ميلي‌گرم كلسيم در روز براي هر فرد بزرگسال بالاي 50 سال كافي است. بهترين و راحت‌ترين راه دريافت اين كلسيم هم مصرف لبنيات است. همچنين مي‌توان از بسياري غذاهاي ديگر نيز كلسيم دريافت كرد. سبزيجات سبز پربرگ، آبميوه‌هاي غني‌شده با كلسيم، كنسروهاي ساردين، كنسروهاي ماهي سالمون، هويج و نخودسبز نيز منابع خوبي از كلسيم محسوب مي‌شوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.