سير منبع آهن نيست اما ميتواند نقش پررنگي در تنظيم سوختوساز آهن در بدن داشته باشد و با حفظ آهن موجود در سلولها و در دسترس نگهداشتن آنها براي مواقع مورد نياز، مانع پايين آمدن سطح آهن خون ميشود. خواص سير خام بيشتر از سير پخته است…
اما محققان ميگويند اگر نميتوانيد سير خام بخوريد، آن را در آخرين دقايق پخت غذا خرد کنيد و داخل قابلمه بريزيد. سير يکي از بهترين منابع دريافت سولفور، منگنز، سلنيوم، ويتامين B6 و ويتامين C هم محسوب ميشود. منگنز موجود در سير هم ميتواند سطح چربي خوب خون يا همان HDL را تا حد قابلتوجهي افزايش دهد. خوردن منظم سير ميتواند باعث کاهش 5 تا 15 درصدي ميزان تريگليسيريد، کلسترول و فشارخون هم بشود. به همين دليل به کساني که دچار کمخوني يا افت فشارخون هستند، توصيه ميشود در مصرف سير، به خصوص به شکل خام، احتياط کنند. سير جزو آنتيبيوتيکهاي طبيعي هم طبقهبندي ميشود و خوردن آن براي مبارزه با عفونتهاي بدن، بهخصوص عفونتهاي دستگاه گوارش بسيار مفيد است. با تمام اين مزايايي که براي سير گفتيم، برخي افراد نسبت به آن آلرژي دارند. شما هم اگر پس از مصرف سير دچار قرمزي و خارش پوست، برافروختگي صورت يا سردرد شديد، بايد بدانيد که به اين گياه مغذي حساسيت داريد و بايد مصرف سير را کنار بگذاريد.
منبع:WHfood