محققان در نشريه Cancer Prevention Research اعلام کردند که خوردن سير خام، دو بار در هفته، ميتواند بهطور بالقوه خطر پيشرفت سرطان ريه را نصف کند.
در اين مطالعه مبتني بر جمعيت که در چين و بين سالهاي 2003 تا 2010 انجام شده، ارتباط ميان مصرف سير خام و سرطان ريه در 1424 فرد مبتلا به اين سرطان و 4543 فرد سالم بررسي شده است.
نتايج نهايي حاکي از آن است که افراد مصرف کننده مداوم و مرتب سير خام (2 بار يا بيشتر در هفته) با 44 درصد خطر کمتر در ابتلا به سرطان ريه مواجه بودند. پژوهشگران طرح مذبور اظهار ميدارند که ارتباط محافظتي ميان مصرف سير خام و سرطان ريه با الگوي دوز ـ پاسخ ديده شد و شايد به اين علت باشد که سير بهعنوان يک عامل پيشگيرانه شيميايي در برابر سرطان ريه عمل ميکند. نکته جالبتوجه آنکه وقتي اين رابطه در افراد سيگاري بررسي شد، سير خام توانسته بود حتي در اين افراد نيز خطر سرطان ريه را تا حدود 30 درصد کاهش دهد. البته محققان معتقدند که براي نتيجهگيري نهايي هنوز بايد مطالعات بيشتري انجام شود.
منبع: Medical News Today