محققان بر این باورند که افزایش سویا به رژیم غذایی موجب تسریع نرخ گسترش سلولهای سرطان سینه میشود.
محققان مرکز سرطان «مموریال سولان کترینگ» در نیویورک در یک مطالعه ١٤٠ زن مبتلا به سرطان پیشرفته سینه را مورد بررسی قرار دادند.
تمامی این افراد سرطان سینه داشتند. محققان در این مطالعه مدت ٧ تا ٣٠ روز قبل از عمل جراحی برای برداشتن سرطان این زنان به نیمی از آنها پودر پروتیین سویا که حاوی «جنستین» است و به نیم دیگر دارونما دادند.
محققان بافت تومور را قبل و بعد از عمل مقایسه کردند و متوجه بروز تغییراتی در بیان برخی ژنهایی که موجب ترغیب رشد سلولهای سرطان سینه میشوند در زنانی شدند که مکمل سویا مصرف میکردند.
این تغییرات در زنانی دیده شد که روزی ٦/٥١ گرم سویا (برابر با روزی چهار فنجان شیر سویا) مصرف میکردند.
این یافتهها باعث شد محققان نتیجه بگیرند که پروتیین سویا میتواند نهایتا موجب تسریع رشد این بیماری شود.
به گزارش رویترز،نتایج این مطالعه موجب بروز نگرانیهایی مبنی بر این شد که سویا میتواند اثر تحریککننده در ابتلا به سرطان پستان در زنان مبتلا به این بیماری شود.
این درحالی است که پیش از این مطالعات نشان داده بودند که مصرف سویا که حاوی بیش از ١٠ گرم ایزوفلوان باشد در بیمارانی که قبلا مبتلا به سرطان سینه بودند، از عود مجدد بیماری جلوگیری میکند.