-
نویسندهنوشتهها
-
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۰۶ #114251radanمشارکت کننده
سن شروع پوکی استخوان را می دانید؟
در سال های اخیر پوکی استخوان به عنوان یکی از شایعترین مشکلات شهروندان به ویژه در زندگی شهرنشینی محسوب میشود.
رحمان سوری دکترای تخصصی فیزیولوژی ورزشی و استاد دانشگاه تهران گفت: در سالهای اخیر پوکی استخوان به عنوان یکی از مشکلات شهروندان به ویژه در زندگی شهرنشینی محسوب میشود، که بعد از سن ۳۰ سالگی افزایش و از سن ۵۰ سالگی با سرعت بیشتری به اوج افزایش خود میرسد.وی در ادامه گفت: معمولا این روند به دلیل تغییر در تعداد و فعالیت برخی از سلولها در بافت استخوانی و هورمونها اتفاق میافتد.
شیوع این بیماری در زنان بیش از مردان بوده که با تغییر در برخی از عوامل از جمله: کم تحرکی و فعالیتهای استاندارد، کاهش وزن بدن در سنین جوانی تا کمتراز۴۰ کیلوگرم، رژیم غذایی نامناسب و کمبود ویتامین D، مصرف موادی نظیر نوشابههای گازدار که دارای مقادیر بالایی از اسید فسفریک هستند، تسریع میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: این روند در صورت پیشرفت منجر به کاهش تراکم و تخلل پذیری بیشتر در استخوانهای بدن به ویژه استخوانهای ران و لگن میباشد.
پرداختن به ورزشهایی نظیر دویدن، کار با وزنه به همراه مصرف مقدار کافی پروتئین و کلسیم میتواند روند ایجاد و تداوم این عارضه را کم نموده و بر تراکم استخوانی بیافزاید.
در صورت افزایش سن و بروز چنین عارضهای امکان درمان به روشهای معمول وجود ندارد و نیاز به درمان از طریق هورمون درمانی یا اقدامات جراحی افزوده میشود به همین دلیل بهتر است قبل از اتفاق چنین رویدادهایی از آن پیشگیری نمود زیرا جزو عوارض و بیماریهایی است که درمان آن بسیار کند و پرهزینه و با درصد بهبود نسبتا کمتری همراه است.
سلامت سیمرغ
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۲۱ #114253nashenasمشارکت کنندهسنمون رفت بالا در هر صورت دچار پوکی استخوان میشیم؟
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۲۳ #114254nashenasمشارکت کنندهمصرف کلسیم میتونه جلوگیری کنه از این بیماری؟
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۲۴ #114255vida samieeمدیرغذاي انسان بايد محتوي پروتئينها و املاح كافي و ويتامينهاي لازم باشد تا روند پوكي استخوان كندتر شود. بهترين منبع كلسيم و پروتئين: شير، پنير، ماست و غذاهاي دريايي به ويژه ماهي است.
كلسيم يكي از اجزاي سازنده استخوان است و غذاي روزانه هر فرد بالغ بايد حداقل حاوي 1000 تا 1200 ميليگرم كلسيم باشد. البته اين مقدار نياز در زنان باردار، شيرده، يائسه، افراد مسن و بچهها بيشتر بوده و بين 1500 تا 2000 ميليگرم است.
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۲۷ #114256vida samieeمدیرورزش هم کمک بسیار زیادی برای جلوگیری از پوکی استخوان میکنه.
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۳۴ #114257homa60مشارکت کنندهافرادي كه از بعضي اختلالات هورموني مشخص رنج ميبرند مثل پركاري تيروئيد و پاراتيروييد كمكاري غدد جنسي و بيماري كوشينگ در معرض ابتلاي بالاتري براي پوكي استخوان هستند
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۰۸:۳۷ #114258nashenasمشارکت کنندهمنم از یه دکتری شنیدم که اونایی که مشکل تیروئید دارند و قرص لئوتیروکسین مصرف میکنند بیشتر دچار پوکی استخوان میشند
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۱۰:۴۹ #114280asmaمشارکت کنندهخیلیا مشکل تیروئید دارن و قرص مصرف میکنن یعنی باید چیکار کرد پس؟
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۱۱:۲۰ #114283heidaryمشارکت کنندههورمون تیروکسین و همتای آن یعنی لووتیروکسین به میزان متوسط و طبیعی برای سوخت و ساز استخوان مفید هستند، ولی وقتی از حد طبیعی بیشتر شوند، استخوان تخریب و پوک میشود. به همین دلیل بیماری پرکاری تیروئید حتما باید بخوبی و کامل درمان شود، زیرا در صورت درمان نشدن، زیادی هورمونهای تیروئید موجب تخریب بسیاری از اندامها از جمله استخوانها میشوند
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۱۱:۲۲ #114284heidaryمشارکت کنندهمصرف کلسیم و ویتامین D به میزان کافی از کودکی تا پیری یکی از راههای بالا بردن تراکم استخوان است.
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۱۱:۲۹ #114285karimiمشارکت کنندهقرص این ویتامین ها رو بخوریم کافیه آیا؟
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۱۱:۴۲ #114286radanمشارکت کنندهمواد غذایی زیادی حاوی کلسیم و ویتامین d هستند. قرص هم در کنار اینها میتواند کمک باشد. بهتر است از پزشک تغذیه مشاوره بگیرید
۲۶ دی، ۱۳۹۶ در ۱۱:۴۳ #114287vida samieeمدیرویتامین Dاگر به اندازه کافی در بدن وجود نداشته باشد، هر قدر هم کلسیم در استخوان بماند، نمیتوان از آن استفاده بهینه کرد.
۱۵ بهمن، ۱۳۹۶ در ۱۵:۱۲ #115214xمشارکت کنندهمصرف خودسرانه ویتامین d و کلسیم میتونه باعث تولید سم در بدن میشه. باید حتما تحت نظر پزشک باشه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.