-
نویسندهنوشتهها
-
۹ دی، ۱۳۸۹ در ۰۷:۳۴ #69573azyمشارکت کننده
آرزوي هر پدر و مادري داشتن فرزندي سالم و زيباست هر زن سالمي كه پيش از آبستني و در دوران بارداري تغذيه مطلوبي داشته باشد بيشترين بخت رابراي برخورداري از حاملگي بدون عوارض و سپس تولد كودكي سالم را داراست. دوران بارداري دوران مراقبتهاست. يكي از مواردي كه بانوان باردار بايد در خصوص آن بيشتر مراقبت كنند تغذيه و رژيم غذايي در اين دوران است كه بدون اغراق ميتوان گفت كل زندگي آينده بچه را تحتالشعاع قرار خواهد داد. در حقيقت عادتهاي شما در طول دوران بارداري ميتواند بر همه عمر فرزندانتان تاثير گذارد. بهترين راه براي ابراز عشق نسبت به بچهتان اين است كه زندگي سالمي را در پيش بگيريد.
پيشنهاداتي در شروع يك حاملگي مطلوب :اگر سيگار ميكشيد الكل مصرف ميكنيد يا هرگونه مواد مخدر غير مجاز استعمال مينماييد بيدرنگ همه آنها را قطع كنيد.
در مصرف كافئين (موجود در قهوه و چاي) زيادهروي نكنيد.
اگر معمولاً بيسكويت يا چيپس را بعنوان خوراكيهاي ميان وعده مصرف كنيد براي تغذيه بهتر با سبزيجات و ميوههاي درشت با كيفيت بالا و تازه نياز خود را با غذاهاي شيرين و ترد مرتفع سازيد.
از مصرف هرگونه مواد مكمل نظير ويتامين C اضافي يا گياهان دارويي خودداري كنيد.
با وجودي كه آب ضروريترين ماده مغذي است از ياد رفته لقب گرفته است. بي آبي حاملگيتان را به خطر ميافكند آب در خنك كردن بدن انتقال مواد مغذي و محصولات زايد مرطوب ساختن دستگاه گوارش و بافتها به شما كمك كرده و به عنوان ضربهگير و محافظ جنين در حال رشد عمل ميكند.
دريافت فولات در دوران بارداري به منظور جلوگيري از اختلالات لوله عصبي بچه در حال رشد و تكامل بسيار حياتي و مهم ميباشد. از اينرو مقدار فولات توصيه شده در زمان بارداري را بايد با مصرف غذاهاي تقويت شده مكملهاي ويتاميني و يا تركيبي از اين دو فراهم نمود.شيرهايي را انتخاب كنيد كه درون ظروف كدر بستهبندي شدهاند و براي حفظ مواد مغذي موجود در آن نظير ريبوفلاوين و ويتامينA ، پس از مصرف بلافاصله در يخچال نگهداريد. زيرا اين مواد تحت تاثير نور از مقدارشان كاسته ميشود.(بهتر است از شیرهای تازه مدت دار استفاده کنید)
بيشتر اوقات ميوهها و سبزيجات خام را مصرف كنيد . حتي پختن غذا با درجه حرارت مناسب نيز موجب از بين رفتن بعضي از ويتامينها ميشود. بويژه آنهاييكه به حرارت حساساند مثل ويتامينC و فولات
اگر ميوهها و سبزيجات را ميپزيد، از طريق بخارپز كردن سريع در يك ديگ درپوشدار مواد مغذي آنها را حفظ كنيد.
در صورت امكان پوست ميوهها و سبزيجات را ميل كنيد.
اكثر غلات مانند برنج و پاستا، چه قبل و چه بعد از پختن نيازي به خيساندن و شستن ندارند. شستن يعني دور ريختن مواد غذايي آنها.
با مصرف روزانه سه وعده فرآوردههاي لبني نياز شما به كلسيم به راحتي برآورده ميشود. غذاهايي مانند شير، پنير، ماست، علاوه بر كلسيم، حاوي مجموعهاي از مواد مغذي نيز هستند.توصيه در رابطه با افزايش وزن مادر:
افزايش وزن بر اساس وزن براي قد قبل از بارداري به صورت شاخص توده بدن (BMI) بيان ميكنند اين افزايش وزن سبب كم شدن ميزان مرگ و مير شيرخوار، افزايش متوسط وزن تولد، كاهش شيوع نوزاد با وزن تولد كم ميشود.سعی کنید اگر حاملگی
بی خطری دارید به مراکزی که استخرهای مادران باردار دارند مراجعه نمایید.پيشنهاداتي براي رفع يبوست:
يكي از فوايد مصرف فيبر در دوران بارداري كاهش يبوست است. فيبر مدفوع را نرم ميكند و به حجم آن ميافزايد و همچنين با تحريك رودهها، عبور مدفوع را سريعتر و آسانتر ميسازد. مصرف بيشتر مايعات و فيبر در كنار يكديگر ضروري است. از اين رو نوشيدن روزانه حداقل 8 ليوان از مايعات بدون كافئين از جمله شير، آب و آبميوه اثرات سودمند فيبر را افزايش ميدهد. فيبر به وسيله غذاهايي چون گندم كامل (سبوس دار) ميوهها، سبزيها، حبوبات، آجيل و دانهها به حفظ نظم اجابت مزاج كمك ميكند.پيشنهاداتي براي رفع سوزش معده (ترش كردن):
سوزش معده با خوردن وعدههاي كوچك و متعدد كاهش مييابد. پوشيدن لباسهاي گشاد و راحت، آرام غذا خوردن و بلند كردن زير سر هنگام خواب ميتواند كمك نمايد.
سلامتي بچه شما و وزن او هنگام تولد به افزايش وزني مربوط ميشود كه شما در طول حاملگي بدست ميآوريد. بچه شما در تمام 24 ساعت شبانهروز به بعد هر روز يك اونس (30 گرم) به وزن جنين افزوده ميشود. انرژي زيادي صرف اين رشد ميگردد. به همين خاطر است كه گفتهاند: دوران بارداري زمان محدود كردن كالري (انرژي نيست).پيشنهاداتي براي رفع بيماري صبحگاهي:
در جايي كه ميخوابيد به اندازه كافي جريان هواي تازه وجود داشته باشد. وجود بوي لباسهاي چرگ و ساير بوهاي موجود در خانه ميتواند معده شما را ناراحت كند. صبح هنگام ابتدا كمي نان برشته يا غلات خشك پخته ميل كنيد. كمي مربا روي نان برشته، طعم آنرا بهتر ميكند، ولي از افزودن كره يا مارگارين خودداري كنيد.پيشنهاداتي براي حالت تهوع در طول روز:
احتمالاً وقتي معده شما خاليست، حالت تهوع به شما دست ميدهد به جاي سه وعده غذاي بزرگ در طول روز، غذا را در چندين وعده كوچك مصرف كنيد.
به هنگام صرف غذا از نوشيدن مايعات يا خوردن سوپ خودداری کنيد.
چنانچه احساس تشنگي مي کنيد، چند قطعه يخ را امتحان کنيد.
چربيها و غذاهای پرچرب مي توانند معده را ناراحت کنند.مواد غذايي زير را به مقدار کم مصرف کنيد:
كره، مارگارين، عصاره گوشت، روغن، مايونز، سس چرب سالاد، نان شيريني و شيرينيهاي خانگي ، غذاهاي پرادويه مانند غذاهاي طبخ شده با سير، پياز، فلفل سياه، فلفل قرمز و ساير ادويههايي كه ميتوانند موجب ناراحتي معده شما شوند و از مصرف آنها بايد پرهيز شود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.