سرطان پروستات

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81721
    s.samadi
    مشارکت کننده

    دو توصيه غذايى مهم در كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. اولين توصيه اجتناب از مصرف تركيبات كارسينوژن (يا سرطان زا) است.
    كارسينوژن ها تركيبات سرطان زايى هستند كه به منزله جرقه اى براى شروع تكثير غيرطبيعى سلول ها و ايجاد سرطان به شمار مى روند. بيشترين كارسينوژن ها در چربى گوشت سرخ شده و چربى هاى حيوانى وجود دارند. بنابراين از مصرف آنها اجتناب كنيد و يا مقدار دريافت آنها را به حداقل كاهش دهيد. از ديگر چربى هايى كه مى توانند خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند، چربى هاى موجود در خامه، كره و بستنى هستند. مركز سرطان Sloan-Kettering توصيه مى كند كه دريافت روزانه ۴۰ گرم سويا و همچنين مصرف مقادير مناسب از مواد غذايى حاوى ويتامين هاى E,D,A و عنصر سلنيوم مى تواند خطر ابتلا به اين سرطان را كاهش دهد.
    ديگر توصيه مهم به منظور پيشگيرى از سرطان پروستات، مصرف گوجه فرنگى و سس آن است. تاكنون مشاهدات زيادى مبنى بر تاثير ليكوپن كه يكى از اجزاى سس گوجه فرنگى و از پيش سازهاى ويتامين A است در جلوگيرى از سرطان پروستات مشاهده شده است. گزارشات و بررسى هاى علمى نشان مى دهند كه ليكوپن قادر است آنتى ژن مخصوص پروستات (PSA) را كه معيارى در جهت تشخيص سرطان است، كاهش دهد. علاوه بر اين تحقيقات بالينى حاكى از آنند كه دريافت متعادل و مناسب از ليكوپن به همراه ويتامين هاى C,E، عنصر سلنيوم و ديگر آنتى اكسيدان ها مى تواند از بروز سرطان پروستات جلوگيرى نمايد. در رابطه با تاثير ليكوپن بر سطح PSA مطالعه اى بر روى ۳۲ مرد آفريقايى ساكن آمريكا كه سرطان پروستات در آنها تشخيص داده شده بود و بايد تحت جراحى قرار مى گرفتند، انجام شد. طى اين بررسى به بيماران براى مدت ۳ هفته مقادير كافى از سس گوجه فرنگى كه تامين كننده روزانه ۳۰ گرم ليكوپن است داده شد. پس از گذشت اين مدت غلظت PSA سرم اين بيماران ۵/۱۷ درصد و استرس اكسيداتيو در آنان به ميزان ۳/۲۱ درصد كاهش يافت. علاوه بر اين تخريب DNA سلول هاى سرطانى پس از ۳ هفته مصرف ليكوپن ميزان ۴۰ درصد كاهش را نشان داد. از نظر محققين نتايج اين مطالعه بسيار شگفت انگيزند زيرا دريچه تازه اى را براى كمك به مبتلايان سرطان پروستات مى گشايند. طبق نظر يكى از محققين شايد ليكوپن بتواند مهاركننده واقعى رشد سلول هاى سرطانى باشد.
    علاوه بر اين دريافت مقادير بالاى ليكوپن مى تواند حتى خطر ابتلا به انواع ديگر سرطان ها را نيز كاهش دهد. علت اين امر اثر آنتى اكسيدانى ليكوپن است. بنابراين سعى كنيد روزانه از مقادير بالاى گوجه فرنگى و فرآورده هاى آن مثل رب و سس گوجه فرنگى به همراه مقدار كمى چربى در برنامه غذايى تان استفاده كنيد تا مقدار جذب ليكوپن آن افزايش يابد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.