[align=justify]کاربرد زیاد کودهای شیمیایی ازته در مزارع از دلایل اصلی تجمع نیترات در سبزیهاست چراکه کودهای نیتروژنه باعث افزایش تولید میشود بنابراین کشاورزان از این کود زیاد مصرف میکنند. تجمع نیترات در سبزیهای برگی بیشتر از سبزیهای میوهای و پیازی است. نیترات باعث بیماریهایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطانها میشود.
نگهداری سبزیها به صورت پخته در فریزر نیز باعث ترکیب نیترات با اسیدهای آمینه میشود که مادهای به نام نیتروزامین تولید میکند، این ماده سرطانزاست و فرآیند تولید آن در یخچال و فریزر رخ میدهد.
بنابراین بهتر است سبزيهاي برگي کهنه را نخوريد چراکه با گذشت زمان آنتی اکسیدان های سبزیجات از بین می روند اما سموم باقی می مانند. پوست خيار را حتما پيش از خوردن آن بگيريد و از مصرف مغز کاهو خودداری نمایید.[/align]