سبز بنوشيد تا سالم بمانيد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81826
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    چاي يكي از پرطرفدارترين نوشيدني‌ها در جهان است كه پس از آب و در مقام دوم به عنوان پرمصرف‌ترين نوشيدني به حساب مي‌آيد

    چاي سبز اين روزها به دليل اطلاع‌رساني خوبي كه درباره فوايد آن صورت گرفته طرفداران زيادي پيدا كرده است. ولي بايد گفت مصرف اين نوشيدني در كشورهاي آسياي شرقي از جمله چين به هزاران سال قبل برمي‌گردد. آنها معتقد بودند اين نوشيدني خواص درماني فوق‌العاده‌اي دارد.

    امروزه با تحقيقات وسيعي كه درباره اين گياه باارزش صورت گرفته، مشخص شده اين نوع چاي علاوه بر اثرات درماني، يك نوشيدني آرامش‌‌بخش و تسكين‌دهنده نيز به حساب مي‌آيد.

    سوالي كه در ذهن خيلي‌ها مطرح مي‌شود اين كه چه خواصي در چاي سبز وجود دارد كه باعث برتري آن نسبت به ديگر چاي‌ها از جمله چاي سياه شده است؟

    در جواب به اين پرسش بايد گفت چاي سبز در مقايسه با چاي سياه به اين دليل كه يك نوشيدني دم‌كرده غيرتخريبي است خواص بيشتري دارد.

    اين نوشيدني قدرت سيستم دفاعي بدن را در مقابل سرطان به طور قابل ملاحظه‌اي افزايش مي‌دهد. پلي‌فنول ماده‌اي است كه به ميزان قابل توجهي (پنج برابر بيشتر از چاي سياه) در چاي سبز يافت مي‌شود.

    پلي‌فنول‌هاي موجود در چاي سبز بيشتر با نام فلاونول‌ها و كاتشين‌ها شناخته مي‌شود كه 30 تا 40 درصد از مواد جامد استخراج شده از برگ‌هاي چاي سبز خشك را تشكيل مي‌دهد.

    مطالعات انجام شده نشان داده اين تركيبات به‌طور قابل ملاحظه‌اي داراي خواص آنتي‌اكسيداني، ضدسرطاني، ضدالتهابي و ضدباكتريايي است.

    از طرفي چاي سبز حاوي تركيباتي چون پروتئين است كه 20 ـ 15 درصد وزن خشك آن را شامل مي‌شود. همچنين چاي سبز بيش از 15 نوع اسيد آمينه و هفت ـ پنج درصد كربوهيدرات شامل انواع گلوكز، فروكتوز و ساكاروز دارد.

    از مواد معدني موجود در چاي سبز مي‌توان به منيزم، كلسيم، منگنز، آهن، مس، روي، سلنيم، سديم، فسفر، پتاسيم، فلورايد و آلومينيوم اشاره كرد.

    كافئين و برخي از ويتامين‌ها نيز از تركيبات موجود در چاي سبز به شمار مي‌رود. در گذشته از چاي سبز علاوه بر خاصيت آرام‌بخشي به عنوان تسكين‌دهنده جاي نيش حشرات و همچنين براي درمان آفتاب سوختگي استفاده مي‌كردند.

    گرچه اين نوع چاي در مقايسه با چاي سياه ارزش غذايي بيشتري دارد، ولي اين بدان معني نيست كه چاي سياه براي بدن بي‌فايده است و بايد آن را از سبد غذايي حذف كرد، بلكه چاي سياه نيز به شرطي كه به آن اسانس يا رنگ‌هاي شيميايي اضافه نشده باشد، داراي خواص زيادي است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.