ساردین و قزل آلا: پیشگیری از روماتیسم

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78421
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    مصرف یک مرتبه ماهی آزاد در هفته خطر پیشرفت بیماری روماتیسم مفصلی را کاهش می‌دهد.محققان انستیتوی کارولینکسای شهر استکهلم سوئد به این نتیجه رسیده‌اند که امگا 3 های موجود در برخی از ماهی‌ها می‌تواند خطر پیشرفت آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) را کاهش دهد.
    حتماً شما هم شنیده‌اید که همیشه گفته‌اند ماهی برای حافظه خوب است. اما خواص ماهی به همین جا ختم نمی‌شود. به عقیده‌ی محققان سوئدی، امگا 3 های موجود در ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد یا ماهی ماکرو احتمال پیشرفت روماتیسم مفصلی را تا 50 درصد کاهش می‌دهد. این محققان روی 32000 زن بالای 65 سال بررسی‌هایی انجام دادند. معمولا در این سن و سال احتمال ابتلا به این بیماری زیاد است. برنامه‌ی غذایی این خانم‌های شرکت کننده از سال 1987 تا 1997 تحت نظر بوده است.
    در طول این پژوهش 205 نفر به روماتیسم مفصلی دچار شدند. محققان با بررسی برنامه‌ی غذایی این افراد مشاهده کردند افرادی که روزانه روغن ماهی سرشار از امگا 3 مصرف کرده‌اند به میزان 52 درصد کمتر در معرض پیشرفت این بیماری قرار گرفته‌اند.

    واقعیت این است که امگا 3 ها التهاب‌های مربوط به دردهای مفاصل را متوقف می‌کنند. به عقیده‌ی این محققان 10 سال مصرف ماهی آزاد و حتی هر نوع ماهی دیگر آن هم یک بار در هفته خطر ابتلا به روماتیسم را در بین این زن‌ها به میزان 29 درصد کاهش داده است.
    محققان توصیه می‌کنند برای سلامت مفاصل خود حتماً در برنامه‌ی غذایی خود ماهی آزاد، ماهی ساردین و ماهی قزل‌آلا را بگنجانید.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.