رژیم غذایی ضدسرماخوردگی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80004
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    ضعف سیستم ایمنی به بروز مکرر و تداوم بیشتر سرماخوردگی در افراد منجر می شود. افراد مبتلا به سوء تغذیه نه تنها در معرض سرما خوردگی بلکه در معرض ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها هستند. هنوز ثابت نشده است که الزاماً بیماری سرما خوردگی با یک ماده غذایی خاصی مرتبط است اما ثابت شده که در سرما خردگی با منشأ ویروسی یا باکتریایی عمدتا مصرف ویتامین C و با تاثیر کمتر مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها به دلیل تاثیرات مثبتی که در تقویت سیستم ایمنی دارند می توانند در کاهش بروز یا درمان سریع تر این بیماری موثر واقع شوند. خوردن میوه هایی مثل لیموشیرین، هندوانه، آب لیمو و به طور کلی مرکبات که سرشار از ویتامین C هستند در تقویت سیستم ایمنی تاثیر به سزایی دارند.

    ● با هر درجه تب نیاز به انرژی ۱۰ درصد افزایش می یابد

    بی اشتهایی ناشی از سرماخوردگی اجازه تقویت غذایی را از فرد سلب می کند. این بی اشتهایی به این طریق قابل درمان است: «در بیماران بی اشتها و به ویژه تب دار تامین انرژی از طریق نوشیدن مایعات راحت تر و جذب آن نیز بهتر صورت می گیرد بنابراین توصیه می شود افراد بی اشتها با نوشیدن مایعات به ویژه آب میوه ها که سرشار از ویتامینC هستند به تقویت سیستم ایمنی خود بپردازند. البته شیر هر چند که جزو مایعات طبقه بندی می شود اما مصرف آن در افراد تب دار توصیه نمی شود. ضمن اینکه پیشنهاد می شود با استفاده از ظروف زیبا، محیط های مناسب، فراهم آوردن غذا های دلخواه شرایط بهتری برای افزایش اشتهای بیمار فراهم شود.»
    در بیماری های تب دار مثل سرماخوردگی مایعات بدن به صورت عرق، اشک، آب ریزش از بینی و… دفع می شود تا جایی که به ازای هریک درجه تب ده تا سیزده درصد نیاز به انرژی افزایش پیدا می کند. بنابر این، این مورد هم مزید بر علت می شود که متخصصان تغذیه بر مصرف فراوان مایعات، در این دوران، تاکید کنند.
    ● با سوپ شروع کنید
    در جریان سرماخوردگی نیاز بدن به مواد غذایی افزایش و اشتها کاهش پیدا می کند. این عدم توازن باعث می شود عمدتا نیاز بدن تامین نشود. به محض شروع روند بهبودی و برگشت اشتها از تغذیه مناسب غافل نشوید و از آن جا که غذایی خاص به عنوان غذای پیشگیری کننده از بیماری سرما خوردگی وجود ندارد سعی کنید از همه گروه های غذایی به صورت مناسب استفاده کرده و در جریان بیماری نیز به روند بهبود سریع تر بیماری خود کمک کنید. از این رو، ابتدا از غذاهای ساده تر مثل سوپ های غلظ تهیه شده از غلات و سبزیجات، برنج کته شده با تکه ای ماهیچه یا سینه مرغ شروع کرده تا سیستم گوارشی آمادگی غذای عادی را پیدا کند. آنگاه فقط رعایت اصل کلیدی مصرف ۶ گروه غذایی را مورد توجه قرار دهید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.