رژيم غذايي براي آلودگي هوا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81841
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    يكي از راهكارهايي كه مي‌تواند تا حدي اثر آلاينده‌هاي هوايي روي بدنمان را كاهش دهد، نوع و كيفيت رژيم غذايي است. نكته كلي در داشتن يك رژيم غذايي سالم استفاده متعادل از همه گروه‌هاي غذايي است. گروه‌هاي غذايي عبارتند از گروه نان و غلات، شير و لبنيات، گوشت، ميوه‌ها، سبزي‌ها، و مقدار محدودي از قندهاي ساده و چربي‌ها. با داشتن يك رژيم غذايي سالم و انجام فعاليت بدني روزانه سيستم ايمني بدن ما در بهترين شرايط قرار مي‌گيرد و مي‌تواند به بهترين نحو از بدن ما در برابر عوامل تهديد كننده سلامت دفاع كند. بخش اصلي آلاينده‌هاي موجود در هوا، اکسيدهاي ازت، دي‌اکسيد کربن، منو اکسيدکربن و ساير گازهاي مخرب تشکيل مي‌دهد. مواجهه طولاني‌مدت با اين آلاينده‌ها باعث افزايش توليد راديکال‌هاي آزاد در بدن مي‌شود. راديكال‌هاي آزاد تركيبات فعالي هستند كه باعث مرگ سلول‌هاي بدن و بروز انواعي از بيماري‌ها از جمله سرطان‌ها مي‌شوند كه امروزه با آمار رو به افزايش ابتلا به آن مواجه هستيم. بدن به طور طبيعي با استفاده از ترکيبات آنتي‌اکسيداني به مقابله و حذف اثرات مخرب راديکال‌هاي آزاد مي‌پردازد. ترکيبات آنتي‌اکسيداني يا به طورطبيعي در بدن توليد مي‌شوند و يا از طريق منابع غذايي دريافت مي‌گردند. در واقع اثرات مخرب راديكال‌هاي آزاد زماني خود را نشان مي‌دهند كه مقدار و فعاليت راديكال‌هاي آزاد بيش از عوامل آنتي‌اكسيداني باشند. آنتي‌اكسيدان‌ها تركيباتي هستند كه خود را فدا مي‌كنند و از بين مي‌روند تا اثرات عوامل مخرب را از بين ببرند و سلامت بدن را حفظ كنند. آنتي‌اكسيدان‌هايي كه در رژيم غذايي يافت مي‌شوند عبارتند از:
    ويتامين C: فلفل دلمه‌‌اي، آب مركبات تازه به خصوص آب پرتقال، خانواده كلم به خصوص كلم بروكلي، توت فرنگي، آب گريپ فروت، طالبي، كيوي، ..
    ويتامين E: در كشمش، بادام، روغن‌هاي گياهي مانند روغن آفتابگردان، كانولا، بادام زميني، زيتون و …
    بتاكاروتن: بتاكاروتن‌ها تركيباتي هستند كه به عنوان پيش ساز ويتامين A شناخته مي‌شوند. بتاكاروتن‌ها زير شاخه‌اي از خانواده كاروتن‌ها هستند و اغلب در ميوه و سبزي‌هايي كه به رنگ زرد و نارنجي هستند يافت مي‌شوند. هويج، کدو حلوايي، فلفل دلمه‌‌اي زرد و قرمز، گوجه‌فرنگي، برگ‌‌هاي سبز تيره کاهو، چغندر، اسفناج، هلو، شليل، آلو، زردآلو، گرمک، طالبي، انبه، خرمالو و نارنگي از جمله منابع غذايي عمده بتاکاروتن هستند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.