جو از غلات مهم در جهان میباشد که به عنوان غذا مورد استفاده بشر قرار میگیرد، از جمله موارد مصرف جو در تهیه نان میباشد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه نان جو آشنا میشوید.
مواد لازم برای 10 عدد نان بسته به وزن چانه:
آرد ستاره 500 گرم
آرد جو 500 گرم
پودر خمیرمایه 3 تا 4 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق مرباخوری
بهبود دهنده 1 قاشق چایخوری در صورت دلخواه
طرز تهیه:
مرحله 1 – آرد ستاره و جو را الک کرده، خمیرمایه، بهبود دهنده و نمک را به آرد افزوده و مخلوط کنید.
مرحله 2 – آب را کمکم به مخلوط آرد افزوده و ورز دهید تا خمیری نچسب ولی نسبتاً شل حاصل شود، سپس آنرا پوشانده و برای نیم تا 1 ساعت در جای نسبتاً گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله 3 – بعد از استراحت اولیه به خمیر برای 2 دقیقه دیگر ورز دهید و از خمیر چانه های 100 الی 200 گرمی بگیرید و چانهها را در سینی از قبل چرب شده به قطر 1 سانتیمتر باز کنید.
مرحله 4 – روی خمیرها را با دست کمی نم زده، سبزی خشک معطر ریخته و روی خمیرها را با چاقو یا چنگال شیار بیندازید.
مرحله 5 – سینی نان را در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار دهید تا نانها پخته و روی نان طلائی شود.