روش تهیه ماهی عامل مهمی در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی است. تحقیقات نشان میدهد که ماهی در برابر انسداد رگهای مغز اثر حفاظتبخش دارد، اما یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه هاروارد اظهار میکنند روش پخت ماهی نیز در این امر دخالت دارد.
این گروه با بررسی رژیم غذایی پنج هزار فرد 65 سال به بالا دریافتند که کسانی که ماهی پخته یا کباب شده شامل تن مصرف میکردند احتمال ابتلای آنها به سکته مغزی کمتر بود. خوردن این گونه غذاها پنج بار یا بیشتر در هفته احتمال سکته ایسکمیک که توسط لخته خون ایجاد میشود را تا 32 درصد کاهش میدهد.
حتی یک تا سه وعده ماهی کباب شده یا پخته در ماه این احتمال را تا 15 درصد کاهش می دهد، اما ماهی سرخ کرده و ساندویچ ماهی احتمال سکته را افزایش میدهد و هر وعده اضافی به میزان 13 درصد بر این احتمال میافزاید.