روزه و سوخت و ساز چربي‌ها

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73540
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    کلسترول خون در روزهاي نخست روزه‌داري کاهش مي‌يابد که متعاقبا در روزهاي بعد به سطوح پيش از روزه‌داري خواهد رسيد. سطوح افزايش يافته کلسترول و LDL که در برخي مقالات گزارش شده است، ممکن است با کاهش وزن در ماه رمضان مرتبط باشد. با اين حال مطالعات ديگر، ميزان کلسترول را در روزه ماه رمضان بدون تغيير يا کاهش يافته گزارش کرده‌اند. سطوح افزايش يافته کلسترول HDL که پس از روزه ماه رمضان مشاهده شده است مي‌تواند يافته مهمي باشد. در ورزشکاران حرفه‌اي، ورزش در حد کمتر از حداکثر حين روزه‌داري در رمضان، اکسيداسيون چربي‌ها را بالا مي‌برد. در افراد سالم و نيز بيماران ديابتي، غلظت Apo-A1 بالا رفته و ميزان Apo B کاهش مي‌يابد. تغييرات مشاهده شده در سطح چربي خون ممکن است با مصرف غذاي حجيم مرتبط باشد؛ در افرادي که در طول روز يک وعده غذايي بزرگ مي‌خورند نيز اين يافته به دست آمده است. در روزه‌داراني که در طول ماه رمضان تغيير وزن نداشته‌اند، مشاهده شده است که غلظت لپتين و انسولين خون افزايش يافته و سطح خوني نوروپپتيد Y کاهش يافته است؛ با اين حال ساير مطالعات تغييري در دامنه تغييرات و ميزان متوسط سطح لپتين خون در طول ماه رمضان گزارش نکرده‌اند. کاهش شديد در مصرف انرژي در ماه رمضان با کاهش سطح کلسترول تام، LDL-C و تري گليسيريد پلاسما و پروفايل عوامل خطرساز قلبي همراه است.

    نکات و توصيه‌ها

    به نظر مي‌رسد تغييرات حاصل در چربي خون متغير بوده و احتمالا وابسته به کيفيت و کميت مواد غذايي مصرفي و ميزان تغييرات وزن مي‌باشد. اجتناب از افزايش وزن و کاهش ميزان دريافت کالري و اسيدهاي چرب اشباع در ماه رمضان، مهم‌ترين توصيه‌ها به روزه‌داران است.
    منبع : Islamic Fasting and Health, Nutrition and Metabolism April 24, 2010; 273

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.