فیبر بخشی از میوهها، سبزیها و دانههای خوراکی به ویژه حبوبات و غلات است که در بدن انسان هضم نمیشود. غذاهای پرفیبر به سیر شدن کمک میکنند و سبب میشوند غذا و خصوصا” چربی کمتری مصرف شود. مصرف فیبر موجب حجیم شدن مدفوع گردیده و در نتیجه خروج مدفوع راحت تر و سریع تر انجام شده و از بروز یبوست پیشگیری میکند. همچنین احتمال بروز بیماریهای روده مانند سرطان و بواسیر را کمتر میکند. از سوی دیگر فیبرها موجب کاهش کلسترول خون میشوند و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی – عروقی را کاهـش میدهند.