-
نویسندهنوشتهها
-
۶ اسفند، ۱۳۹۰ در ۱۲:۳۷ #72390s.farziمشارکت کننده
دریافت مقدار مناسب از چهار گروه اصلی غذایی مختلف شامل گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ، و مغزها و گروه میوه ها و سبزی ها، علاوه بر تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز روزانه افراد موجب سلامتی، پیشگیری و كنترل برخی از بیماریهای مزمن نظیر فشارخون، قلبی – عروقی و چاقی می گردد. انجمن قلب آمریكا توصیه نموده است افراد جامعه برای حفظ سلامتی خود از یك رژیم غذایی متنوع شامل میوه ها، سبزی ها، مواد غذایی كم چربی یا بدون چربی، غلات، حبوبات، دانه ها، مغزها و گوشت سفید استفاده نمایند. مقدار و نوع چربی دریافتی توسط رژیم غذایی نقش موثری در بروز برخی از بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی – عروقی دارد. بنابراین لازم است با تعدیل دریافت چربی رژیم غذایی، میزان چربی خون را در حد مطلوب نگه داشت. بدین منظور اصلاحات زیر در برنامه غذایی روزانه توصیه می گردد:
– كاهش دریافت مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع
با توجه به نقش موثر اسیدهای چرب اشباع در افزایش سطح LDL ، كاهش دریافت این نوع از اسیدهای چرب می تواند تاثیر فراوانی در كنترل چربیهای خون داشته باشد. انجمن قلب آمریكا توصیه نموده است به منظور كاهش سطح LDL، مصرف چربیهای اشباع كمتر از 10% از كل انرژی باشد. برای رسیدن به این هدف باید دریافت مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع (روغن های نباتی جامد، فرآورده های لبنی پرچرب، چربیهای گوشت و …….) محدود شود.
– كاهش دریافت مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس
ثابت شده است كه اسیدهای چرب ترانس موجب افزایش LDL و كاهش HDL می گردد. اسیدهای چرب ترانس در روغن های نباتی جامد شده موجود در شیرینی ها، كراكرها، غذاهای سرخ شده، آمــاده و بــرخی از مارگارین ها وجود دارد. بیشتر اسیدهای چرب ترانس از طریق روغن های هیدروژنه شده یا جامد به بدن می رسند. توصیه می شود متوسط دریافت اسیدهای چرب ترانس در حدی باشد كه كمتر از 1% انرژی روزانه را تامین نماید. این مقدار برای یك رژیم غذایی با متوسط كالری دریافتی 2360 كیلوكالری حداكثر 6/23 كالری و حدودا” معادل 5/2 گرم اسید چرب ترانس می باشد. بعنوان مثال اگر بر روی برچسب روغن قید شده باشد كه این روغن 10% ایزومرترانس دارد بدان معنی است كه اگر در طول روز غیر از روغن مصرفی از سایر منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس استفاده نشود نهایتا” می توان 25-20 گرم از این روغن را در پخت موادغذایی استفاده نمود.
– كاهش دریافت مواد غذایی حاوی كلسترول
كلسترول رژیم غذایی موجب افزایش LDL می شود اگر چه تاثیر آن بسیار كمتر از اسید چرب اشباع است. بیشتر مواد غذایی حاوی چربی های اشباع (جامد) منبع كلسترول غذایی می باشند. بنابراین محدود نمودن آنان كمك به كاهش كلسترول دریافتی می نماید.
زرده تخــم مـــرغ غنی از كلسترول است ولی به دلیل این كه میزان چربی اشباع در تخم مرغ پایین است، تاثیر كلسترول زرده تخم مرغ بر روی سطح LDL كمتر از سایر منابع غذایی حاوی كلسترول می باشد. انجمن قلب آمریكا بر اساس یافته های تحقیقات اخیر، اعلام نموده است كه كلسترول تخم مرغ در بروز بیماریهای قلبی – عروقی نقش موثری ندارد. بر اساس توصیه های این انجمن در حال حاضر هر فرد سالم می تواند روزانه یك عدد تخم مرغ مصرف نماید. انجمن قلب آمریكا همچنین توصیه نموده است كه دریافت كلسترول روزانه كمتر از mg/dl300 باشد. با محدود نمودن كلسترول از طریق كاهش مصرف چربی های حیوانی می تــوان در جهت تعدیل دریافت چربی های اشباع گام برداشت.
جایگزین نمودن میوه ها، حبوبات، دانه ها ، اسیدهای چرب غیراشباع بجای مواد غذایی دارای اسیدهای چرب اشباع (جامد)
كاهش دریافت چربیهای اشباع و ترانس نیاز به مواد غذایی جایگزین شونده دارد بعنوان مثال باید از اسیدهای چرب غیر اشباع یا كربوهیدراتها استفاده شود. علاوه بر اینها، فیبرهای محلول موجود در میوه ها، حبوبات و جودوسر موجب كاهش LDL در افراد هایپركلسترولمیك می گردد. نتایج مطالعات نشان داده است افزایش هر یك گرم دریافت فیبر محلول موجب كاهش LDL به میزان mg/dl 2/2 می گردد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.