-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۹:۳۸ #77659zghasemiمشارکت کننده
دیابت از جمله بیماریهایی است که بسته به میزان شدت و همچنین نوع آن، توصیههای متفاوتی برای روزه داری خواهد داشت. افراد مبتلا به دیابت که دارو دریافت میکنند، با توجه به شدت بیماری و با مشورت پزشک ممکن است مجاز به روزهداری باشند. در مبتلایان به دیابت غیروابسته به انسولین (دیابت نوع ۲) که دارای اضافه وزن بالا باشند (BMI بالاتر از ۲۸ دارند) و با دریافت منظم دارو (به صورت ۲ بار در شبانه روز) قندخون خود را کنترل میکنند، روزهداری نه تنها مضر نیست، بلکه میتواند مفید نیز باشد.
افراد دیابتی که دارای شرایط زیر هستند (با تشخیص پزشک) لازم است از روزه داری خودداری نمایند.1. افراد مبتلا به دیابت (چه از نوع وابسته به انسولین و چه غیر وابسته به انسولین) که هنوز بیماری خود را کنترل نکرده اند و قند خون آنها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده است.
2. مبتلایانی که قند بالا داشته، ولی هنوز از داروی خاص و همچنین فعالیت بدنی مناسب جهت درمان دیابت پیروی نمیکنند.
3. مبتلایان به دیابت نوع ۱ (وابسته به انسولین) که در روز چند نوبت لازم است انسولین تزریق کنند.
4. دیابتیهای مبتلا به عفونت.
5. افراد مبتلا به پرفشاری خون کنترل نشده و همچنین آنژین (نوعی بیماری قلبی) درمان نشده.
6. آنان که سابقه کتواسیدوز ( افزایش اجسام کتونی درخون و ادرار) دارند.
7. افرادی که در طول روز ۲ بار یا بیشتر به افزایش قندخون (هیپرگلیسمی) یاکاهش آن (هیپوگلیسمی) دچار میشوند. اگر فرد دچار تعریق، عرق سرد و تپش قلب شود، این نشانه افت قند خون است که در این صورت باید روزه باز شود.
8. خانمهای باردار و یا شیرده مبتلا به دیابت
9. افراد سالخورده مبتلا به دیابت
۲۳ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۹:۴۴ #100904s.samadiمشارکت کنندهالبته خانم های باردر وشیرده در شریط عادی هم نباید روزه بگیرند
۲۴ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۶:۲۳ #100943zghasemiمشارکت کنندهبله درست است اما در زمان های خاصی هم امکان روزه گرفتن رو دارند ولی ترجیحا به خاطر خطرات احتمالی توصیه می شود کلا روزه نگیرند و نظر اسلام هم همین است
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.